L. Stankūnaitės dukra nenori matytis nei su seneliais, nei su teta

Laimutė ir Vytautas Andrius Kedžiai šiais metais su anūke tikrai nesusitiks. Jų skundą dėl pasimatymų su mergaite nagrinėjantis Raseinių rajono apylinkės teismas antradienį neįvyko dėl psichologo ligos. Kitas teismo posėdis numatytas sausio mėnesį.

Dėl pasimatymų su anūke Kedžiai kreipėsi netrukus po to, kai buvo įvykdytas teismo sprendimas.<br>R. Neverbicko nuotrauka iš archyvo
Dėl pasimatymų su anūke Kedžiai kreipėsi netrukus po to, kai buvo įvykdytas teismo sprendimas.<br>R. Neverbicko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Dec 11, 2012, 7:07 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 5:07 PM

Lrytas.lt žiniomis, susitikti su Kedžiais nenori ir pati mergaitė. Devynmetė puikiai prisimena senelių ir tetos Neringos Venckienės namuose girdėtus žodžius apie tai, kokia jos mama yra bloga, kad mergaitė bus parduota pedofilams ar net nužudyta, jei gyvens su ja.

Savo nenorą matytis su seneliais ir teta mažametė yra pareiškusi ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovei, su kuria susitinka kas antrą savaitę.

Vaiko teisių tarnybos atstovė jai perskaito senelių rašytus laiškus.

„Vaikas puikiai skiria, kas yra balta, o kas juoda. Ji nereiškia jokio noro matytis su seneliais, o apie N. Venckienę nenori net kalbėti“, - lrytas.lt sakė vienas mergaitę dažnai matantis asmuo.

Ar į šį vaiko norą bus atsižvelgta nagrinėjant Kedžių skundą teisme, kol kas neaišku.

Savo žodį dėl mergaitės susitikimų su seneliais teisme turėtų tarti ir psichologas. Anksčiau psichologai nepritarė tokiems susitikimams ir rekomendavo mergaitę laikyti kuo toliau nuo aplinkos, kurioje ji buvo verčiama pasakoti apie nesamus pedofilus.

Dėl pasimatymų su anūke Kedžiai kreipėsi netrukus po to, kai buvo įvykdytas teismo sprendimas ir mergaitė išvaduota iš jos globėjos namų.

Savo skunde Kedžiai nurodo, kad su anūke norėtų matytis kartą per savaitę, kiekvieną pirmadienį, nuo 13 iki 17 val., Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato patalpose.

Dėl susitikimų su mergaite Kedžiai rašė skundus ir Kauno miesto vaiko teisių apsaugos tarnybai. Šiems paklausus mergaitės mamos nuomonės, atsakymas buvo neigiamas. L. Stankūnaitė jų prašymą žada svarstyti tik tada, kai bus baigti Kedžių atžvilgiu pradėti ikiteisminiai tyrimai. Esą kol Garliavos istorijoje nesudėlioti visi taškai, vaiko ir senelių susitikimai yra neįmanomi. Moteris ir jos advokatas Gintaras Černiauskas savo nuomonės nepakeitė iki šiol.

Su mergaite pageidavo susitikti ir jos buvusi globėja N. Venckienė, tačiau jos prašymas net nebuvo svarstomas, mat pagal įstatymus teta nėra priskiriama artimiems giminaičiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.