Nauji kandidatai į ministrus - profesorius D. Pavalkis ir ekonomistė S. Kauzonienė

S. Kauzonienė buvo ūkio ministro V. Uspaskicho patarėja

D. Pavalkis anksčiau yra buvęs Naujosios sąjungos (socialliberalų) nariu, su šia partija 2008 metais yra kandidatavęs į Seimą.<br>R. Neverbicko nuotr. iš archyvo
D. Pavalkis anksčiau yra buvęs Naujosios sąjungos (socialliberalų) nariu, su šia partija 2008 metais yra kandidatavęs į Seimą.<br>R. Neverbicko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-12-11 13:54, atnaujinta 2018-03-14 17:21

Į socialinės apsaugos ir darbo ministrės pareigas prezidentei gali būti teikiama „darbietė“, 42 metų ekonomistė-finansininkė Svetlana Kauzonienė.

S. Kauzonienė buvo ūkio ministro V. Uspaskicho patarėja

Apie šias kandidatūras patvirtino ir paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius.

Tiesa, jis nežinojo, kad S. Kauzonienė yra buvusi tuometinio ūkio ministro Viktoro Uspaskicho patarėja Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų klausimais.

„Tokios informacijos neturėjau“, - antradienį žurnalistams sakė paskirtasis premjeras.

Technologijų mokslų daktarė, vadybos ir verslo administravimo specialistė S. Kauzonienė ūkio ministro patarėja buvo paskirta 2004-ųjų pabaigoje ir pasitraukė 2005-ųjų liepą, „darbiečių“ ministrams pasitraukus iš kairiųjų valdančiosios koalicijos bei prokurorams ėmus aiškintis, ar Darbo partijos vadovai negaudavo „duoklės“ už verslininkams padėtą gauti ES paramą.  

Iki tol S. Kauzonienė vadovavo bendrovės „Sampo gyvybės draudimas“ Kauno atstovybei, anksčiau ji yra dirbusi bendrovėse „MAI draudimo brokeris“ bei „Snoro garantas“.

D. Pavalkis sieks socialinės lygybės

Kandidatas į švietimo ir mokslo ministro postą D. Pavalkis naujienų agentūrai BNS sakė, kad kaip ministras visų pirma dirbtų pagal Vyriausybės programą, nors teigė, kad, pavyzdžiui, dėl mokesčio už mokslą suvienodinimo visiems valstybės finansavimo negavusiems studentams reikėtų giliau padiskutuoti.

„Apie tai reikėtų diskutuoti, turėtų būti socialinė lygybė, kaip Europos Sąjunga įvardija „social dimension“, bet reikės tada ieškoti papildomų resursų parengti tą pinigų kiekį, kurio neteks universitetai“, - svarstė kandidatas į ministro postą.

Jis taip pat sakė, kad kadenciją baigiančio ministro, liberalo Gintaro Steponavičiaus darbuose mato ir teigiamų dalykų.

„Žiūrint į tai, kas buvo padaryta prieš tai buvusios Vyriausybės ir G. Steponavičiaus, negaliu pasakyti, kad tai yra visi absoliučiai blogi darbai , yra ir gerų darbų padaryta“, - teigė jis.

D. Pavalkis anksčiau yra buvęs Naujosios sąjungos (socialliberalų) nariu, su šia partija 2008 metais yra kandidatavęs į Seimą. Po nesėkmingų rinkimų socialliberalams pernai įsiliejo į Darbo partiją.

S. Kauzonienė Darbo partijos narė yra nuo pat jos įkūrimo 2003 metais, ji taip pat yra kandidatavusi 2008 metais su šia partija į Seimą.

Atsisakė pasiūlymo

Dar pirmadienį paaiškėjo, kad Darbo partijos nariai Mečislovas Zasčiurinskas ir Dangutė Mikutienė nepanoro tapti socialinių reikalų ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrais. Ministre tapti nenorėjo ir Audronė Pitrėnienė.

Paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius specialiųjų ministrų paprašė patikrinti keturis kandidatus į ministrus, po du į kiekvieną postą. Tiek kandidatų jam pristatė „darbiečių“ lyderis Viktoras Uspaskichas.

Bet išsyk pasitaisė, kad pagal kompetenciją naujieji kandidatai yra panašaus lygio, kaip ir prezidentės atmestos Loreta Graužinienė ir Virginija Baltraitienė.

V. Uspaskichas patvirtino, kad tapti ministre buvo siūloma ir A. Pitrėnienei, bet ši atsisakė. Ji norėjo užleisti vietą jaunimui, tikino partijos lyderis.

D. Mikutienė ir M. Zasčiurinskas nepanoro būti ministrais.

D. Mikutienė sakė, kad norėjo pretenduoti tik į sveikatos apsaugos ministrės kėdę, mat ji jau daug metų dirba šioje srityje.

„Gal jau užtenka Maryčių Melnikaičių, kuriomis užkišinėjamos visos skylės?“ - pasirinkimą žurnalistams aiškino parlamentarė.

M. Zasčiurinskas buvo dar nekalbesnis. „Aš gavau pasiūlymą tapti socialinių reikalų ir darbo ministru. Bet atsisakiau“, - teištarė jis.

Vyriausybė turėtų prisiekti ir pradėti dirbti ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.