A. Butkevičius: „Naujus kandidatus prezidentė įvertino teigiamai“

2012 m. gruodžio 12 d. 15:55
BNS ir lrytas.lt inf.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Daugiau nuotraukų (1)
Anot jo, trečiadienį turėtų būti pasirašytas dekretas dėl Algimantos Pabedinskienės skyrimo socialinės apsaugos ir darbo bei Dainiaus Pavalkio skyrimo švietimo ir mokslo ministru.
„Tikrai šiandien bus dekretas ir rytoj (ketvirtadienį. - Red.) bus pilnos sudėties kabinetas“, - trečiadienį Seime žurnalistams sakė A. Butkevičius.
52 metų Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorių „darbietį“ Dainių Pavalkį paskirtasis premjeras apibūdino kaip kompetetingą ir savo srityje gerbiamą profesionalą.
„Profesorius D. Pavalkis tikrai yra kompetentingas ir turintis profesoriaus laipsnį, parašęs daug straipsnių, labai yra aktyvus švietimo ir mokslo sistemoje, taip pat gerbiamas, kiek žinau, ir akademinės bendruomenės, ir studentų. Žmogus labai aktyviai dalyvauja ir kitose veiklose ir tikrai norintis save išreikšti ir kitoje padėtyje“, - teigė A. Butkevičius.
47 metų Marijampolės kolegijos lektorė ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Marijampolės filialo administratorė A. Pabedinskienė, anot A. Butkevičiaus, yra aktyvi politikė ir visuomenininkė, kuri „gilino ir gilina savo žinias socialinės apsaugos srityje“.
„Manau, kad žmogus yra žingeidus, kompetetingas ir susitvarkys su pareigomis“, - sakė A. Butkevičius.
Jis pripažino, kad iš pradžių į socialinės apsaugos ir darbo ministres galvojo teikti Svetlanos Kauzonienės kandidatūrą. Tačiau jos atsisakė, žiniasklaidai paskelbus, kad ji 2004-2005 metais buvo tuometinio ūkio ministro Viktoro Uspaskicho patarėja Europos Sąjungos lėšų skirstymo klausimu. Esama įtarimų, kad ši parama skirstyta už ją reikalaujant nelegaliai sumokėti tam tikrą procentą nuo skiriamos sumos.
„Manau, kad tai vienas pagrindinių argumentų buvo“, - sakė A. Butkevičius, paklaustas, kokią įtaką dėl S. Kauzonienės kandidatūros turėjo viešai paskelbtos žinios.
Praėjusį penktadienį prezidentė paskyrė 12 iš 14 Ministrų kabineto narių. Valstybės vadovė atmetė „darbiečių“ teiktas Loretos Graužinienės ir Virginijos Baltraitienės kandidatūras vadovauti Socialinės apsaugos ir darbo bei Švietimo ir mokslo ministerijoms.
Darbo partijos prezidiumas pirmadienio vakarą pasiūlė po tris kandidatus į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrus. A. Butkevičius iš jų atsirinko keturis, bet prezidentei pateikė po vieną kandidatūrą.
Nauja Vyriausybė dirbti pradės po to, kai Seimas patvirtins jos programą, o ministrai duos priesaiką. Prognozuojama, kad tai įvyks ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.