Vyriausybės formavimas baigtas - D. Grybauskaitė patvirtino naujas ministrų kandidatūras

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pasirašė dekretą, kuriuo patvirtino „darbietę“ Algimantą Pabedinskienę socialinės apsaugos ir darbo ministre, o jos partijos bendražygį Dainių Pavalkį švietimo ir mokslo ministru.

Šalies vadovė paskyrė A. Pabedinskienę socialinės apsaugos ir darbo ministre.<br>M. Kulbis
Šalies vadovė paskyrė A. Pabedinskienę socialinės apsaugos ir darbo ministre.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2012, 7:25 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:26 PM

Prieš A. Pabedinskienę ir D. Pavalkį į ministrų postus buvo siūlomos Darbo partijos atstovės Loreta Graužinienė ir Virginija Baltraitienė. Tačiau tų politikių kandidatūrų šalies vadovė nepatvirtino. 47 metų A. Pabedinskienė yra Marijampolės kolegijos lektorė ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Marijampolės filialo administratorė. 52 metų D. Pavalkis - Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius. Nauju prezidentės dekretu papildomas ankstesnis, kuriuo buvo patvirtina nepilnos sudėties Vyriausybė. Socialdemokratų, Darbo partijos, „Tvarkos ir teisingumo“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos koalicijos suformuotam Ministrų kabinetui vadovaus socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius. Šešioliktoje Vyriausybėje dirbs septyni socialdemokratų atstovai - užsienio reikalų ministru bus Linas Linkevičius, finansų – Rimantas Šadžius, ūkio – Birutė Vėsaitė, susisiekimo – Rimantas Sinkevičius, krašto apsaugos – Juozas Olekas, sveikatos apsaugos – Vytenis Andriukaitis, teisingumo - Juozas Bernatonis Darbo partija yra delegavusi keturis atstovus į ministrų postus - Šarūnas Birutis dirbs kultūros, Vigilijus Jukna žemės ūkio ministru, A. Pabedinskienė - socialinės apsaugos ir darbo, D. Pavalkis - švietimo ministru. „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovas Valentinas Mazuronis eis aplinkos ministro pareigas, jo bendrapartietis Dailis Alfonsas Barakauskas bus vidaus reikalų ministras. Lietuvos lenkų rinkimų akcija į energetikos ministrus delegavo Jaroslavą Neverovičių. Nauja Vyriausybė dirbti pradės po to, kai Seimas patvirtins jos programą, o ministrai duos priesaiką. Prognozuojama, kad tai įvyks ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.