Dž. Butkutės vestuvių puota – netinkamu metu

Trankiai švęsti vestuves advento metu - prasto skonio ženklas. Bent jau taip mano Katalikų bažnyčios atstovai. Atkreipti dėmesį į šią aplinkybę privertė trečiadienį Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje įvykusios vestuvės. Dainininkė Džordana Butkutė sumainė žiedus su ilgamečiu draugu Elegijumi Strasevičiumi.

Trečiadienį Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje susituokė dainininkė Dž. Butkutė ir E. Strasevičius.<br>M. Patašius
Trečiadienį Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje susituokė dainininkė Dž. Butkutė ir E. Strasevičius.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Dec 13, 2012, 8:02 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:19 PM

Ar gali būti, kad pora nepaiso Katalikų bažnyčios, kurioje susituokė, papročių? Ar rengdami didelę vestuvinę šventę Žalgirio arenoje jie pertraukia džiugų, bet ramų Kristaus laukimą?

„Santuokos sakramentas jiems buvo svarbus. O ką jie darys toliau (po ceremonijos bažnyčioje) – jų reikalas. Nežinau, kaip toliau švęs vestuves. Kiekvienas tai daro pagal savo galimybes“, - kalbėjo porą sutuokęs bažnyčios rektorius kunigas Kęstutis Rugevičius.

Jis pabrėžė, kad jaunavedžiai lankė pasirengimo santuokai kursus, į kunigą kreipėsi likus pakankamai laiko iki santuokos.

Bažnyčia nuolat tuokia žmones. Net per Gavėnią. Tai nedraudžiama. Bet jei būna roko grupių pasirodymai, baliai po ceremonijos – tai adventui nelabai tinka. Šįvakar sutuoksiu vieną porą, bet jie ketina paminėti vestuves nedideliame šeimos būrelyje, aštuoniese“, - sakė kitas Kauno kunigas, prašęs neminėti pavardės. 

Jo teigimu, santuokų advento laikotarpiu palyginti su vasara – labai nedaug. Tuoktuvių bumas bažnyčias apima pavasarį ir vasarą, rudeniop, kol dar šilta.

Tai gerai iliustruoja Vilniuje jaunavedžių pamėgtos Bernardinų bažnyčios pavyzdys. Paprastą vasaros šeštadienį joje dvasininkai sutuokia apie 10 porų. Per šį adventą, bažnyčios raštinės darbuotojos teigimu, dar nebuvo sutuokta nė viena.

Kituose miestuose tokių švenčių šiuo metų laiku irgi reta. Kai kurie ilgai įkalbinėjami klebonai sutinka sutuokti, tačiau auka bažnyčiai tokiu atveju turi būti gerokai didesnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.