K. Brazauskienė planuoja dalyvauti rinkimuose į Seimą, aiškūs ir „tvarkiečių“ kandidatai

„Tvarkiečiai“ vienmandatėse apygardose kels V. Galvono, D. A. Barakausko ir A. Dumbravos kandidatūras

K. Brazauskienė neatsisako ambicijų tapti Seimo nare.<br>D. Umbrasas
K. Brazauskienė neatsisako ambicijų tapti Seimo nare.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 14, 2012, 5:42 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:19 PM

„Tikriausiai kandidatuosiu“, - BNS sakė K.Brazauskienė. Tačiau ji sakė dar nenusprendusi, kurioje iš trijų vienmandačių apygardų keltų kandidatūrą.

Pasak K. Brazauskienės, tą spręs partijos taryba, taip pat ji turės patvirtinti ir kandidatūras į likusias apygardas, jei jas bus nuspręsta kelti.

K. Brazauskienė bei jos partija dalyvavo rinkimuose į Seimą šį rudenį, tačiau nesėkmingai. Daugiamandatėje apygardoje partija gavo 0,32 proc. rinkėjų balsų, iš viso jai savo balsą atidavė per 4,3 tūkst. rinkėjų.

A. M. Brazausko gimtame krašte Kaišiadorių-Elektrėnų apygardoje savo kandidatūrą kėlusi K. Brazauskienė 2,78 proc. balsų, iš viso apygardoje už ją balsavo 564 rinkėjai. Čia į Seimą buvo išrinktas socialdemokratas Bronius Bradauskas.

„Tvarkiečiai“ vienmandatėse apygardose kels V. Galvono, D. A. Barakausko ir A. Dumbravos kandidatūras

Valdančioji „Tvarkos ir teisingumo“ partija kitų metų kovą vyksiančiuose Seimo rinkimuose trijose vienmandatėse apygardose kels buvusių parlamentarų Vytauto Galvono, Algimanto Dumbravos ir vidaus reikalų ministro Alfonso Dailio Barakausko kandidatūras.

Tai BNS penktadienį patvirtino „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas. Anot jo, prezidiumas siūlys tvirtinti partijos kongresui V. Galvono kandidatūrą kelti vienmandatėje Biržų-Kupiškio apygardoje, A.D.Barakausko kandidatūrą - Ukmergės apygardoje, A.Dumbravos kandidatūrą - Zarasų-Visagino apygardoje.

Seimo rinkimai kitų metų kovo 3 dieną vyks Ukmergės, Zarasų-Visagino bei Biržų-Kupiškio apygardose. Ukmergėje nauji rinkimais vyks mirus čia išrinktam partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovui Juliui Veselkai, kitose dviejose apygardose pakartotiniai rinkimais vyks panaikinus spalio mėnesio rinkimų rezultatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.