Mažieji Pabradės šokėjai išlupo bronzą net su vadovės naktinukais

Jaunųjų šokėjų iš Pabradės kolektyvo „Gelmė“ vadovė Agnė Rickevičienė jau nebesuskaičiuoja, kiek iš viso laimėjimų jos kolektyvas yra pelnęs per savo egzistavimo istoriją. Ir kur ten suskaičiuosi, jeigu sunku suskaičiuoti ir tuos, kuriuos parsivežė ką tik – iš Lenkijoje, Mikolaikose, vykusių Modernaus šokio pasaulio taurės varžybų.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

2012-12-14 21:21, atnaujinta 2018-03-14 15:16

„Berniukų solo kategorijoje laimėjome auksą, berniukų iki 7 metų kategorijoje laimėjome auksą ir sidabrą, mergaičių iki 7 metų – bronzą, duetų kategorijoje – bronzą“, - vardija vadovė. Kitose kategorijose užimtos taip pat aukštos vietos – 4, 5, 6.

„Nelabai turime lėšų keliauti kur nors toliau, nors varžybų, kuriose norėtųsi dalyvauti, vyksta ir kitose Europos šalyse, ir Rusijoje, ir Kanadoje“, - sako vadovė, kurios treniruojami vaikai iš Pabradės prieš dvejus metus yra tapę modernaus šokio pasaulio čempionais.

Į Lenkijoje praėjusią savaitę vykusias Modernaus šokio pasaulio taurės varžybas lietuviai nuvyko iškart po varžybų Vokietijoje - „Show dance“ pasaulio čempionato. Neįsigilinę į sudėtingas varžybų taisykles, anglų kalba išdėstytas per 160 puslapių, nemažą dalį numerių paruošė tokių pat, kaip Vokietijoje. Už tokį neapdairumą „Gelmė“ sulaukė nemalonios staigmenos – ketvirtadienį vienas berniukas solistas buvo diskvalifikuotas už tai, kad atliko tą patį numerį, kuris jau buvo rodytas Vokietijoje.

„Jis net diplomo negavo, kad dalyvavo, - sako A. Rickevičienė. - Supratome, kad reikia važiuoti namo – kas iš to, kad pasišoksi, jeigu net diplomo negausi?“

Bet namo „Gelmė“ neišvažiavo – užuot tai padarę, per vieną naktį pakeitė visą duetų, kurių varžybos turėjo vykti jau kitą dieną, programą, krepšiuose ieškojo kostiumų, kurie nebuvo naudoti kitose varžybose.

„Susėdome su vaikais ir tiesiai šviesiai jiems pasakėme situaciją“, - pasakoja vadovė. Vaikai sutiko dirbti per naktį, kad būtų nediskvalifikuoti ir bent jau gautų diplomus.

Dešimtmečiai Pavelas Berezovskis ir Greta Jefimova ant parketo išėjo po vienos nakties repeticijų su visiškai nauja programa. Buvo pakeista choreografija ir muzika, pastaroji sumontuota iš apšilimų ir trenažų.

Kad ir kaip avantiūristiškai tai atrodo, darbas pasiteisino su kaupu. „Gelmės“ duetas ne tik gavo diplomus, bet ir laimėjo bronzą.

Kitomis dienomis vykusiems mažų grupių pasirodymams paruošti naujas programas laiko jau buvo kiek daugiau – dvi ar pusantros paros. Buvo visiškai pakeistos temos, vaikams dar nerodytus kostiumus tėvai skubiai atvežė iš Lietuvos.

„Iš gatvės vyrukų padarėme skarabėjus, nes prisiminėme, kad namuose turime jiems tinkančius kostiumus“, - sako vadovė. „Gelmė“ mažų grupių kategorijoje užėmė 4 ir 5 vietas.

Solo kategorijoje šokusiai mergaitei suknelę atstojo paskubomis pertaisyti vadovės naktinukai. „Pasiaurinome po pažastimis, - aiškina A. Rickevičienė. - Jeigu kas nors būtų sužinoję, būtų buvę juokinga. Kiti siuvasi ir derina kostiumus prieš pusę metų.“ Vadovės naktinukai taip pat atnešė bronzą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.