Nacionalinėje kredito unijoje - paslaptingi V. Uspaskicho apsilankymai (atnaujinta)

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas galėjo turėti reikalų su skęstančia Nacionaline kredito unija (NKU). „Lietuvos ryto“ televizijos šaltinių duomenimis, prieš Seimo rinkimus, kai Lietuvos banko inspektavimo komisijos atstovai lankėsi Nacionalinėje kredito unijoje, jos vadovybės patalpose sutiko Darbo partijos lyderį.

V. Uspaskichas neneigia, kad buvo užsukęs į NKU ir neva bandė tartis dėl paskolos.<br>R. Danisevičius
V. Uspaskichas neneigia, kad buvo užsukęs į NKU ir neva bandė tartis dėl paskolos.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 14, 2012, 7:24 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:16 PM

Vienas turtingiausių Lietuvos žmonių neneigia, kad buvo užsukęs į šią įstaigą ir tikina bandęs tartis dėl paskolos. Kokios paskolos, V. Uspaskichas nepaaiškina.

Paklaustas, kokiu tikslu lankėsi NKU, jis atsakė: „Aš ėmiau kreditą ten“.

Politikas teigia, kad tiksliai nepamena, kada tai įvyko: „Na, nežinau, pradėjo forminti čia. Galvoju, po rinkimų. Man atrodo.“

V. Uspaskichas tikino, kad NKU lankėsi keletą kartų, bet dėl to paties kredito.

Tiesa, iš pradžių V. Uspaskichas aiškino, kad pats rūpinosi paskola, tačiau po kelių minučių „darbiečių" lyderis persigalvojo - teigė visus reikalus tvarkęs per įgaliotinį.

„Pas mane yra įgaliotinis, kuris tuo ir užsiiminėja. Jeigu reikia, aš galiu patikslinti, bet dabar neturiu laiko", - sakė V. Uspaskichas.

„Lietuvos ryto" televizijos žurnalistui pasitikslinus, ar tikrai viskas buvo tvarkoma per įgaliotinius, politikas atsakė: „Man nėra kada ten vaikščioti".

Žurnalistui priminus, kad jis minėjo, jog pats lankėsi unijoje, „darbiečių" lyderis rado atsakymą: „Tai pasirašyti reikėjo ten kažkokius dokumentus ir viskas."

V. Uspaskichas neatskleidžia, kokios sumos kreditą ėmė, tačiau sako dalį jo gavęs. Kokio dydžio dalį pavyko gauti, taip pat nutyli.

Bylą tiriantis prokuroras sako, kad apie V. Uspaskicho ir Nacionalinės kredito unijos ryšius nieko nežinantis.

Ketvirtadienį Lietuvos banko valdyba iki kitų metų sausio pabaigos apribojo Nacionalinės kredito unijos įstaigos veiklą ir skyrė laikinąjį administratorių. Lietuvos bankas taip pat informavo, kad veiksmų imtasi dėl unijos rizikingos veiklos. Teismas leido suimti du iš trijų unijos vadovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.