Naujieji ministrai formuoja savo komandas (atnaujinta)

Penktadienį dalis naujosios Vyriausybės ministrai pristatė savo komandas. Jau aišku, kurie specialistai bus viceministrais Aplinkos, Užsienio reikalų, Sveikatos apsaugos, Krašto apsaugos ir Kultūros ministerijose.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 14, 2012, 6:00 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:19 PM

Finansų ministerija

Finansų ministro komanda naujos kadencijos Vyriausybėje liks beveik nepakitusi. Iš trijų viceministrų du - Edmundas Žilevičius ir Aloyzas Vitkauskas - toliau tęs darbą, tuo tarpu Rolandas Kriščiūnas paliko ministeriją. Tai BNS patvirtino finansų ministras Rimantas Šadžius.

„Kol kas Finansų ministerijoje yra priimti du viceministrai - Edmundas Žilevičius ir Aloyzas Vitkauskas, labai seniai jau dirbantys ministerijoje. Daugiau kol kas nėra, viceministro korpuso formavimas, matyt, vyks artimiausią savaitę visose ministerijose“, - BNS penktadienį sakė naujasis finansų ministras.

53-erių E.Žilevičius ir 58-erių A.Vitkauskas finansų viceministrais dirba nuo 2009 metų liepos. E. Žilevičius anksčiau šiose pareigos jau yra dirbęs 1996-2002 metais.

52 metų R. Šadžius finansų ministro pareigas jau ėjo 14-ojoje Vyriausybėje 2007-2008 metais.

Aplinkos ministerija

Aplinkos viceministrais dirbs du „tvarkiečiai“ - į Seimą nepatekęs buvęs parlamentaras 36-erių Almantas Petkus, šiaulietė 39-erių Daiva Matonienė bei socialdemokratas 33 metų Linas Jonauskas.

Apie tai BNS informavo aplinkos ministras „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis.

Nuo 2011 metų Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narė D. Matonienė Šiaulių universitete baigė verslo vadybą ir administravimą, turi finansų ir bankininkystės magistro laipsnį.

„Tvarkiečių“ kandidatų į Seimą ji buvo įrašyta 21 numeriu, bet galutiniame sąraše liko 18 -ta, nepasisekė jai ir vienmandatėje apygardoje.

Kadenciją baigusiame Seime A. Petkus dirbo Aplinkos apsaugos komitete. Vilniaus Gedimino technikos universitete jis studijavo transporto inžinerinę ekonomiką ir vadybą. 2007 metais jis buvo Telšių rajono meras.

Socialinio pedagogo išsilavinimą turinti L. Jonauskas iki šiol dirbo Seimo nario Gedimino Kirkilo padėjėju. G. Kirkilas būnant premjeru, L. Jonauskas buvo jo patarėjas jaunimo politikos klausimais. 2008 metais jis vos nepateko į Seimą - socialdemokratų sąraše buvo įrašytas 10-tas - aukščiau net negu kai kurie kelias kadencijas Seime išdirbę parlamentarai, bet liko 18-tas.

Šiemet jis irgi pretendavo į Seimą - socialdemokratų sąraše buvo įrašytas 97-uoju, bet galutinėje įskaitoje liko 129-tas.

L. Jonauskas taip pat yra yra dirbęs buvusio parlamentaro Kęstučio Kriščiūno padėjėju, buvęs Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos pirmininkas, Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo reikalų ministerijos jaunimo reikalų tarybos nariu.

Užsienio reikalų ministerija

Naujasis užsienio reikalų ministras socialdemokratas Linas Linkevičius viceministru paskyrė partijos bendražygį, diplomatą Nerį Germaną, penktadienį BNS sakė diplomatai.

66 metų N. Germanas 1992-1996 metais buvo Seimas narys su tuometine Lietuvos demokratine darbo partija, vėliau dirbo prezidento Algirdo Brazausko patarėju, ambasadoriumi Suomijoje ir prie Europos Tarybos, paskutinius kelerius metus dirbo Vilniuje Užsienio reikalų ministerijoje.

Krašto apsaugos ministerija

Naujasis krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas teigia, jog vieną iš viceministrų postų užims jo partietis Antanas Valys.

„Vienu iš viceministrų bus A. Valys, - BNS penktadienį sakė J. Olekas.

A. Valys jau yra buvęs J. Oleko komandos nariu Krašto apsaugos ministerijoje. Jis viceministro pareigas ėjo 2006-2008 metais, kuomet J. Olekas vadovavo KAM.

Pastaruoju metu A. Valys ėjo socialdemokratų partijos atsakingojo sekretoriaus pareigas. 

Sveikatos apsaugos ministerija

Sveikatos apsaugos viceministru dirbs socialdemokratas Gediminas Černiauskas. Tai BNS penktadienį patvirtino sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis.

55 metų G. Černiauskas buvusioje socialdemokrato Gedimino Kirkilo vadovautoje Vyriausybėje trumpą laiką - nuo 2008 metų liepos iki lapkričio - yra dirbęs sveikatos apsaugos ministru.

G. Černiauskas 1990-1993 metais Sveikatos apsaugos ministerijoje buvo ekonomikos valdybos viršininku, 1993–2001 metais vadovavo bendrovei „Sveikatos ekonomikos centras“, 2001–2004 metais ir 2007-2008 metais ėjo sveikatos apsaugos viceministro pareigas.

Kultūros ministerija

Kultūros viceministrų pareigas eis socialdemokratas Faustas Latėnas bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Edvardas Trusevičius.

Trečiąjį viceministrą į šias pareigas deleguos Darbo partija, tačiau dėl kandidatūros dar neapsispręsta, BNS penktadienį sakė kultūros ministras „darbietis“ Šarūnas Birutis.

Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas kompozitorius F. Latėnas dėl viceministro posto paliks kultūros atašė Lietuvos ambasadoje Rusijoje pareigas.

LLRA atstovas E. Trusevičius šiuo metu yra Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, eina Lietuvos lenkų sąjungos sekretoriaus pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.