Seimo „agentas“ A. Nedzinskas: „Arba būsiu narys, arba graušiu bulves“

Durų išeiti iš Seimo nerandantis buvęs parlamentaras vis tik penktadienį pagaliau išeis. Nors galbūt tik trumpam. Naktis iš ketvirtadienio į penktadienį Seimo viešbutyje jam buvo paskutinė: laikas apleisti nemokamą būstą sostinėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Dec 14, 2012, 10:58 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:37 PM

A. Nedzinskas sakė jau išsigabenęs savo brangiausią turtą, vinilinių plokštelių kolekciją. Liko tik lagaminai su drabužiais – šiltu megztiniu, trumpikėmis ir keliomis poromis kojinių. Tačiau ilgai tūnoti Alytuje jis neketina. Įsitikinęs, kad per 4 praėjusios kadencijos metus tauta jį pamilo ir jam pavyks grįžti į Seimą: A. Nedzinskas planuoja balotiruotis vienoje iš trijų apygardų, - dviejose rinkimai paskelbti neįvykusiais, vienoje (Ukmergės) atsirado laisva vieta po Juliaus Veselkos mirties.

Bankrutavusios Arūno Valinsko „Tautos prisikėlimo“ partijos buvęs narys Antanas Nedzinskas pramintas Seimo agentu. Nors pralaimėjo rinkimus, A. Nedzinskas beveik kiekvieną dieną stebėjo posėdžius, fotografavo. 

Bet ketvirtadienis greičiausiai buvo jo paskutinė „žvalgybos“ buvusioje darbovietėje diena. A. Nedzinskas portalui lrytas.lt sakė, kad penktadienį iš ryto važiuos namo, į Alytų.

Iki šiol buvęs parlamentaras gyveno Seimo viešbutyje – po rinkimų, nors ir nebepatekę į parlamentą, buvusieji įstatymų leidėjai iš provincijos gali kurį laiką pagyventi viešbutyje, kol išsiveš atsigabentą ar per 4 metus užgyventą mantą.

Tačiau ilgam trauktis iš Seimo jis neketina. A. Nedzinskas mano balotiruotis vienoje trijų apygardų Biržų-Kupiškio, Zarasų-Ignalinos arba Ukmergės. Pirmose dviejose rinkimų rezultatai paskelbti negaliojančiais, Ukmergės apygardoje vyks rinkimai, nes čia išrinktas J. Veselka mirė.

Visose trijose apygardose numatyti pakartotiniai rinkimai šių metų kovo pradžioje. A. Nedzinskas sakė dar neišsirinkęs apygardos, bet jau nusprendęs, kad balotiruosis asmeniškai, ne kurios nors partijos sąrašuose.

Paklaustas nuomonės apie ketvirtadienį prisaikdintos Vyriausybės programą, A. Nedzinskas atsakė trumpai: „Programa kaip programa. Aš ne blogesnę būčiau parašęs.“

A. Nedzinskas sakė turintis nemažai galimybių patekti į Seimą, bet jeigu nepavyks, jis turi atsarginį variantą.

„Ieškosiu kaimo sodybos, kur rūsyje yra bulvių, o malkinėje – malkų“, – ateities planus atskleidė buvęs parlamentaras.

Jis paaiškino, kad tokios sodybos neturi, bet ir pirkti ar nuomotis jos neketina. Tiesiog važinės po kaimus ir dairysis, ar nėra vienkiemio be šeimininkų, bet su bulvėmis ir malkomis.

„Išmesiu lauk mobilųjį telefoną ir gyvensiu ramiai, graušiu bulves. Dar galvojau parengti koncertinį turą, sukurti ir atlikti dainas, kuriose apibendrinčiau savo politinės veiklos patirtį. Bet reikia rasti rėmėjų, daug darbo įdėti, man tai ne prie širdies“, - atviravo laisvu menininku save vadinantis buvęs Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.