Vadovybės apsaugos departamentui vadovaus R. Mockevičius

Penktadienį Vidaus reikalų ministerijos komisijos posėdyje buvo svarstomos kandidatūros į Vadovybės apsaugos departamento (VAD) direktoriaus postą. Komisija pasirinko šios tarnybos direktoriaus pavaduotoju operatyviniam valdymui Rymanto Mockevičiaus kandidatūrą. Anksčiau pasirodžiusi žinia, kad buvęs VAD direktorius Raimundas Kairys taps jo pavaduotoju, nepasitvirtino.

VRM atrankos komisija kandidatu į VAD direktoriaus postą išrinko R. Mockevičių.<br>V. Balkūnas.
VRM atrankos komisija kandidatu į VAD direktoriaus postą išrinko R. Mockevičių.<br>V. Balkūnas.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Dec 14, 2012, 4:27 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:23 PM

VAD Lietuvos teritorijoje organizuoja ir vykdo saugomų asmenų apsaugą, koordinuoja Vidaus reikalų ministerijos tarnybų ir kitų institucijų, padedančių užtikrinti saugomų asmenų bei objektų saugumą, veiksmus ir pagal savo kompetenciją atsako už saugomų asmenų bei objektų saugumą.

Palankų VRM komisijos sprendimą išgirdęs kandidatas į VAD direktoriaus postą R. Mockevičius sakė, jog tai nereiškia, kad jis jau paskirtas į šias pareigas.

„Dar laukia gana ilga tvirtinimo procedūra“, – teigė atranką laimėjęs laimėjęs pareigūnas.

R. Mockevičius gimė 1967 sausio 19 dieną Alytuje. Po vidurinės mokyklos įstojo į Vilniaus pedagoginio universiteto istorijos-teisės fakultetą, 1992 metais įgijo istorijos mokytojo kvalifikaciją.

1985 - 1987 metais tarnavo sovietinėje armijoje, po jos susiejo savo profesinę veiklą su Vadovybės apsaugos departamentu prie VRM: 1991 pradėjo dirbti ATAS Pastatų apsaugos tarnyboje, po to tęsė tarnybą Apsaugos skyriaus Operatyvinio valdymo štabe budėtoju.

1993 metais paskirtas Planavimo skyriaus viršininko pavaduotoju. 1994 - 1999 m. vadovavo Išankstinės žvalgybos skyriui, o nuo 1999 metų paskirtas direktoriaus pavaduotoju operatyviniam valdymui. 2005 metais suteiktas vidaus tarnybos pulkininko laipsnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.