Valdžios naujokai stulbina apetitu

Mažiausi, bet alkaniausi. Toks įspūdis susidaro stebint, su kokiu apetitu į liesą dar konservatorių sudarytą kitų metų biudžetą kimba politikos naujokai.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Dec 14, 2012, 7:47 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:45 PM

Antai vos spėjusios Seime apšilti kojas Lenkų rinkimų akcijos atstovės R. Tamašunienė ir V. Kravčionok iš būsimojo biudžeto bando išpešti per 22 mln. litų.

Aišku, kaip ir įprasta tokiais atvejais, biudžeto paklodė tempiama į save.

Net 5 mln. litų parlamentarės prašo skirti Vilniaus rajono vaikų globos namams steigti. Kiek kuklesnes sumas bandoma nukreipti į darželių rekonstrukciją Sudervėje, Šalčininkuose, taip pat Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose esančioms keturioms mokykloms atnaujinti.

Politikėms rūpi ir Jašiūnų dvaro sodyba – jai restauruoti iš biudžeto prašoma 3 mln. litų.

Ne ką mažesnis dar vieno jauno politiko R. Žemaitaičio apetitas. Nuo vidaus reikalų ministro kėdės nuvarytas „tvarkietis” Seime darbavosi ir praėjusią kadenciją, bet tarp valdančiųjų pateko pirmą kartą. Matyt, dėl to platūs ir jo užmojai.

Vidaus reikalų ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų asignavimams padidinti šis politikas iš biudžeto papildomai prašo dešimčių milijonų litų. Vien Policijos departamentui R. Žemaitaičio siūlymu reikėtų iš kur nors paimti bemaž 82 mln. litų.

Bet gal vietoj ministro kėdės Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko postą gavęs politikas šalies biudžeto galimybes įvertins realiau? Juk visi naujausi Seimo narių pageidavimai siekia 150 mln. litų.

Tiesa, tai tik katino ašaros, palyginti su ankstesnės kadencijos Seimo narių užmojais, kurie jau buvo pasiekę pusantro milijardo litų.

Vis dėlto įdomu: jei mažieji valdančiųjų koalicijos partneriai į biudžetą taip varvina seilę, kas būtų, jeigu nepasotinamas apetitas apniktų didesniuosius?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.