Du Seimo Kęstučiai ginčijosi, kuris kuriam skolingas butelį

Seimo narys, konservatorius Kęstutis Masiulis antradienį pasijuto esąs pranašas. Po Seimo posėdžio, kuriame buvo atidėtas planuotas balsavimas dėl Viktoro Uspaskicho, Vitalijos Vonžutaitės, Vytauto Gapšio teisinės neliečiamybės panaikinimo, portalo lrytas.lt žurnalistui pareiškė: „Aš žinojau, kad taip bus ir visiems sakiau“. K. Masiulis užsiminė bendraujantis su kai kuriais Darbo partijos (DP) nariais ir gaunantis iš jų konfidencialios informacijos.

Ar K. Daukšys gali būti K. Masiulio agentas?<br>V. Balkūnas.
Ar K. Daukšys gali būti K. Masiulio agentas?<br>V. Balkūnas.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Dec 18, 2012, 5:42 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:32 PM

Ar slaptas konservatorių informatorius gali būti artimas V. Uspaskicho komandos žmogus, Kęstutis Daukšys? Po posėdžio Seimo koridoriuje abu Kęstučiai draugiškai ginčijosi, kuris kuriam skolingas butelį.

„Kęstuti, tu iš manęs darai žvaigždę ir pats garsėji, mane taip aršiai pliekdamas per posėdžius. Galėtum „pastatyti“ butelį“, - plodamas oponentui, konservatoriui Kęstučiui Masiuliui per petį antradienį Seime kalbėjo Darbo partijos (DP) parlamentaras Kęstutis Daukšys.

„Kodėl aš, tai tu man statyk, jei mano dėka tampi žvaigžde“, - atšovė K. Masiulis, vienas aktyviausių DP lyderio, V. Uspaskicho priešininkų.

Galop K. Masiulis nusileido ir juokais sutiko progai pasitaikius pavaišinti oponentą stipriu gėrimu.

„Atsinešk į kitą posėdį butelį kefyro, tik stipresnio, gerai išlaikyto. Gal tada sutarsime, kad mūsų partijos nebepultum taip smarkiai“, - merkė akį K. Daukšys.

K. Masiulis atrėžė, kad net jei jis išgertų didelį butelį su K. Daukšiu, savo pozicijos – balsuoti už teisinės neliečiamybės panaikinimo „darbiečiams" – jis nepakeistų.

Pagal darbotvarkę, antradienį Seimas turėjo svarstyti praėjusią savaitę laikinosios komisijos priimtą nutarimą Seimui spręsti, ar tenkinti prokurorų prašymą panaikinti V. Uspaskicho ir dviejų jo bendražygių teisinę neliečiamybę. Tačiau „darbiečiai“ sugebėjo nutempti klausimą į ketvirtadienį vyksiančio posėdžio darbotvarkę.

Sumaištį Seime pirmiausiai sukėlė būtent K. Daukšys, pareikalavęs pertraukos.

„Jų tikslas – sumaišyti kortas taip, kad ir ketvirtadienį neliečiamybės klausimas būtų nukeltas į ateitį. O ką tai reiškia? Taigi po ketvirtadienio sekantis posėdis vyks tik kovo mėnesį. Per tą laiką V. Uspaskichas tikisi į savo pusę palenkti arba nupirkti dalį socialdemokratų ir padaryti taip, kad už jo teisinės neliečiamybės panaikinimą balsuotų mažiau nei 71 Seimo narys“, – galimas politinių priešininkų schemas dėstė K. Masiulis.

Konservatorius teigė bendraujantis su kai kuriais DP veikėjais ir iš jų gaunantis „svarbios informacijos“.

K. Masiulis yra dirbęs Valstybės saugumo departamente (VSD) patarėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.