Opozicija kaltina „darbiečius“ šantažu, V. Uspaskichas viską neigia

Darbo partijos iniciatyva į ketvirtadienio posėdį nukėlus balsavimą dėl Viktoro Uspaskicho ir jo bendražygių teisinės neliečiamybės, opozicija kaltina, kad taip partija šantažuoja socialdemokratus neliečiamybę palikti. Esą kitu atveju bus nepritarta biudžetui. V. Uspaskichas tai neigia, žada, kad biudžetas bus patvirtintas.

Opozicijos nariams įtarimų sukėlė V. Uspaskicho ir V. Gedvilo šnibždėjimasis prieš balsavimą dėl Darbo partijos narių neliečiamybės panaikinimo nukėlimo.<br>T. Bauras
Opozicijos nariams įtarimų sukėlė V. Uspaskicho ir V. Gedvilo šnibždėjimasis prieš balsavimą dėl Darbo partijos narių neliečiamybės panaikinimo nukėlimo.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Dec 18, 2012, 6:11 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:32 PM

„Šiandien vyko politinės manipuliacijos, nes ketvirtadienį bus visų biudžetų priėmimas. Šiandien akivaizdžiai pasimato, kad valdančiojoje koalicijoje yra šantažas dėl neliečiamumo panaikinimo ir biudžeto priėmimo.

Kadangi ketvirtadienį vyks biudžeto priėmimas, „darbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija žiūrės, kaip elgsis socialdemokratai, balsuodami dėl imuniteto. Taip jie greičiausiai elgsis balsuodami arba už, arba prieš biudžetą.

Kaip šita koalicija rengiasi dirbti toliau? Ar gali būti sutarimas, jei nuo pirmųjų konkrečių žingsnių to sutarimo mes nematome?“ - po posėdžio Seime žurnalistams sakė konservatorė Irena Degutienė.

Ji spėjo, kad Darbo partija iki ketvirtadienio bandys įtikinti socialdemokratus apsigalvoti.

„Socialdemokratai parodė save kaip brandi partija, kol kas šantažui nepasiduoda. Matyt, Darbo partijai reikia laiko, galbūt bandys paveikti socialdemokratus, bent po vieną“, - svarstė ji.

O V. Uspaskichas tvirtino, kad biudžetą jo partija ketvirtadienį būtinai palaikys.

„Opozicija kaltina šantažavimu? Visiškai nekalbėjome su socialdemokratais tuo klausimu. Tikrai palaikysime biudžetą. Frakcijoje aptarinėjome, kad tikrai niekas nesiruošia žlugdyti biudžeto. Bet jį reikia taisyti“, - tikino V. Uspaskichas.

Antradienį už biudžetą „darbiečiai“ nebalsavo esą tik todėl, kad kai kurių parlamentarų siūlymai dar nebuvo suderinti koalicijoje.

V. Uspaskichas tikino nežinantis, kodėl buvo balsuota už klausimų nukėlimą.

„Nežinau. Gal procedūriniai kokie dalykai. Man tai jokių dalykų“, - dėstė jis.

Žurnalistams priminus, kad V. Uspaskichas yra „darbiečių“ frakcijos vadovas, politikas sakė: „Na, žinote, yra juk ir kitų žmonių. Ne tik Darbo partija balsuoja.“

„Tikrai nėra tikslo man nutempti šio klausimo į ateitį. Nėra prasmės. Savaitė anksčiau, savaitė vėliau... Be to, dar bus sesijos pratęsimas – negalės būti atitempta į kitą Seimo sesiją“, - sakė jis. Kita Seimo sesija prasidės kovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.