Valdančioji koalicija sutarė dėl kitų metų biudžeto

Valdančioji koalicija trečiadienio vakare vykusiame posėdyje susitarė balsuoti už Vyriausybės pateiktą 2013 metų biudžeto projektą ir tik vėliau tikslinti jame numatytus asignavimus valstybės investicijų programai pagal konkrečias sritis.

Darbo partijos lyderis V. Uspaskichas patikino, kad balsuos už kitų metų biudžetą.<br>V. Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Darbo partijos lyderis V. Uspaskichas patikino, kad balsuos už kitų metų biudžetą.<br>V. Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 19, 2012, 8:12 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:51 PM

Tai po posėdžio žurnalistams sakė Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pavaduotojas Valentinas Mazuronis.

Antradienį koalicijos partijos netikėtai susivienijo prieš socialdemokratus ir nesutiko jų palaikyti nustatant biudžeto tvirtinimo datą. Tai buvo interpretuota kaip įspėjimas „darbiečių“ lyderio V. Uspaskicho neliečiamybę norinčiai atimti socialdemokratų partijai.

Tačiau šiuo metu partijos jau apsigalvojo. V. Uspaskichas dar antradienio vakare užtikrino, kad jo partija biudžetą vieningai palaikys.

„Viskas yra gerai. Mes jau vakar kalbėjome su premjeru Algirdu Butkevičiumi apie biudžetą, kad pagal naują formavimo (biudžeto - BNS) metodiką kiekvienai ministerijai yra skirta atskira eilutė  ir suma ir kiekviena ministerija gali daryti pakeitimus ir perskirstyti asignavimų gavėjus“, - sakė V. Uspaskichas.

Pasak, jo pradėtus objektus ketinama užbaigti, o jei projektai nauji, jų tikslingumas turi būti svarstomas iš naujo.

V. Uspaskichas taip pat teigė, kad Darbo partija per balsavimą palaikys Vyriausybės teikiamą projektą, tik, pasak jo, jis „neturi būti konservatoriškas“.

„Tas lizdas konservatorių apygardose ir rajonuose, ten ir nukreipiamos biudžeto lėšos, o mes norime, kad jos būtų tolygiai paskirstomos po Lietuvą“, - sakė Darbo partijos lyderis.

Konkrečių rajonų V. Uspaskichas sakė negalįs nurodyti, nes nedalyvavo rinkimuose vienmandatėje apygardoje.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija irgi balsuos „už“ biudžetą. Tai lrytas.lt užtikrino R. Tamašunienė. „Visi dėl biudžeto kilę klausimai, kurių negalėjome išsiaiškinti anksčiau, buvo išsiaiškinti antradienį vakare“, - apsigalvojimą aiškino politikė.

O „tvarkiečiai“ dar trečiadienį teigė, kad apsispręs ketvirtadienio ryte. Tačiau jau tos pačios dienos vakare jie pateikė savo poziciją. „Antradienį tarp partnerių buvo tam tikrų nesuderintų dalykų. Kiek žinau, neaiškūs klausimai antradienį jau buvo suderinti. Tikiuosi, kad ketvirtadienį biudžetui bus pritarta“, - lrytas.lt sakė „tvarkietis“ A. Mazuronis.

„Aš ne šalininkas, kad klausimus tarp partnerių reikėtų spręsti kaip antradienį, posėdžių salėje kažkokiais jėgos demonstravimais. Manau, koalicijai klausimus reikia spręsti kartu susėdus“, - apie antradienio balsavimus kalbėjo A. Mazuronis.

Konservatorių pirmoji vicepirmininkė Irena Degutienė trečiadienį užtikrino, kad jos partija biudžetą palaikys, jei jame nebus daug pakeitimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: šalys ragina Sakartvelą atšaukti „užsienio agentų“ įstatymą