Žiema baudžia Klaipėdos kiemų valytojus

Uostamiesčio tvarkdariai niekaip nespėja paskui žiemos išdaigas. Už tai, kad laiku nenuvalė ir nepabarstė gatvių, kelininkai jau apdalinti baudomis. Neapsikentusi gyventojų skundų, miesto valdžia ir vėl mojuoja botagu – šįkart rengiasi nubausti aptingusius kiemų valytojus.

Arčiau Savivaldybės pastato esantys kiemai valomi daug geriau nei tie, kurių nepasiekia valytojus kontroliuojanti valdininkų akis.<br>E. Petkutė
Arčiau Savivaldybės pastato esantys kiemai valomi daug geriau nei tie, kurių nepasiekia valytojus kontroliuojanti valdininkų akis.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2012, 1:36 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:09 PM

Šią savaitę gausiai pasnigus daugiabučių kiemai tapo sunkiai pravažiuojami. Norėdami išvykti į darbus, žmonės pirma turi paplušėti su kastuvu rankoje. Kai kurie nebesiryžta važiuoti į kiemą, nes sugrįžus vakare tai, kas buvo nuvalyta, vėl padengta storu sniego patalu.

Prasčiausia situacija miesto centre ir šiaurinėje dalyje. Gyventojai pyksta, kad mokesčius renkantys daugiabučių administratoriai į savo pareigas žiūri aplaidžiai – per kiemus tenka ne eiti, o bristi.

Pagal sutartį su Klaipėdos miesto savivaldybės administracija namų valdos įsipareigojusios kiemus valyti 2 kartus per savaitę, o kai sninga – ir dažniau. Įmonėms mokama pagal nuvalytą plotą. „Žiema jiems sukelia didžiausią nesusipratimą. Kai kurios namų valdos tvarkosi neblogai, tačiau ne visos. Negana to, slapstomasi nuo mūsų darbuotojų, vengiama bendrauti“, - kaltinimus žėrė Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Mažiausiai trims daugiabučius administruojančioms bendrovėms rengiamasi skirti 200 litų dydžio baudas. Šių atstovai keikia miesto valdžią, kuri siekia kaip įmanoma labiau sutaupyti. Kiemų prižiūrėtojai darbuotojų ir technikos turi tiek, kad pajėgtų įvykdyti sutartyje numatytus įsipareigojimus – sutvarkyti ir nuvalyti kiemus dukart per savaitę.

Panašius priekaištus valdininkams praėjusią savaitę išsakė pas merą sukviesti gatvių valytojai. Dėl pavėluotų darbų abiem miesto gatves valančioms įmonėms – „Žemkasa“ ir „Ecoservice“ buvo skirtos 400 litų dydžio baudos. Bendrovių vadovai stebėjosi, kad Savivaldybė bando suderinti du tikslus – užtikrinti tvarką ir miestiečių saugumą, o tuo pačiu išleisti mažai biudžeto lėšų. Tai esą neįmanoma.

Kitų metų pradžioje Savivaldybės taryba tvirtins 2013 metų biudžetą. Jame turėtų būti numatyta skirti daugiau pinigų miesto tvarkymui žiemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.