Prokurorai neatsako, kada kreipsis dėl N. Venckienės neliečiamybės panaikinimo

Šiaulių apygardos prokuratūra

Ankstesnės kadencijos Seimas buvo panaikinęs N. Venckienės, kaip teisėjos, teisinį imunitetą.<br>R. Danisevičius
Ankstesnės kadencijos Seimas buvo panaikinęs N. Venckienės, kaip teisėjos, teisinį imunitetą.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 20, 2012, 7:31 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:07 PM

„Kai ateis laikas, tada ir kreipsimės. O visą informaciją turi mūsų atstovas spaudai, prašome kreiptis į jį“, - BNS sakė tyrimą dėl N. Venckienės atliekanti Šiaulių apygardos prokurorė Nina Raugienė.

Panevėžio apygardos prokurorai prieš rinkimus buvo kreipęsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją dėl N. Venckienės neliečiamybės panaikinimo ir tuomet teigė surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti N. Venckienei įtarimus dėl trukdymo antstolio veiklai, nepagarbos teismui ir teismo sprendimo nevykdymo. Tačiau ši prokuratūra nuo N. Venckienės bylos tyrimo buvo nušalinta ir tyrimas buvo perduotas Šiaulių prokurorams.

„Panevėžio prokurorai yra Panevėžio prokurorai, o Šiaulių prokurorai yra Šiaulių prokurorai. Visą informaciją turi M. Povilaitis (Šiaulių apygardos prokuratūros atstovas spaudai - red.), prašome į jį kreiptis. Viso gero“, - atsakė N. Raugienė paklausta, kodėl ilgą laiką nesikreipiama dėl neliečiamybės panaikinimo, nors prieš tai su byla dirbę prokurorai jau buvo suradę pagrindą kreiptis dėl imuniteto panaikinimo.

„Kaip buvo anksčiau minėta telefonu, Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai atlieka ikiteisminį tyrimą, renkami tyrimui reikšmingi duomenys, atliekami būtini ikiteisminio tyrimo veiksmai. Atlikus išsamų tyrimą bus kreiptasi į generalinį prokurorą šiuo klausimu“, - sakoma Panevėžio apygardos prokuratūros atstovo Martyno Povilaičio atsakyme į BNS klausimą, dėl kokių priežasčių kol kas nepriimtas sprendimas dėl N. Venckienės neliečiamybės.

Panevėžio apygardos prokuratūra atliko ikiteisminį tyrimą dėl trukdymo antstolio veiklai, nepagarbos teismui, teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo pareigūnams. Tačiau spalį ši prokuratūra buvo nušalinta nuo tyrimo ir jis buvo perduotas Šiaulių apygardos prokuratūros.

Buvusi Kauno teisėja N. Venckienė davusi parlamentarės priesaiką įgijo teisinę neliečiamybę. Ją panaikinti gali tik Seimas.

Ankstesnės kadencijos Seimas buvo panaikinęs N. Venckienės, kaip teisėjos, teisinį imunitetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.