Seimui diriguoti – ne moteris vaikyti

Giliai dūsaudami prisiminkime tuos laikus, kai Seimui paskutinį kartą vadovavo vyras. Klausiate, kodėl? Ogi todėl, kad tai buvo vyras.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Dec 20, 2012, 8:45 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:42 PM

Niekas nesiginčys, jog politinių klounų partijos vadas ir Seimo vedėjas A. Valinskas pirmiausia atliko taburetės vaidmenį. Ant jo pasilypėję konservatoriai pasiėmė valdžią, kurios patys vieni nebūtų sugebėję pasiekti.

Už tai konservatorių vedlys A. Kubilius kadencijos pabaigoje A. Valinskui nuoširdžiai padėkojo.

Tačiau būdamas taburetė A. Valinskas nebuvo pašluostė. Taip, jis dažniausiai balsuodavo taip, kaip reikėjo valdžiai ir dėl valdžios. Bet kiek kartų jis tuos pačius konservatorius Seime yra pašokdinęs ne blogiau nei kokią blondinę televizijos studijoje?

Taip, jo „partija” vėliau išsilakstė kaip Grigo bitės, bet prieš tai jiems visiems, o po to likusiems jis komandavo kaip tikras vedėjas! Įsidėmėtina: jis pirmasis ėmė mėtyti kiaušinius į stebuklingąjį šv.Dalios paveikslą, prieš kurį kiti „lyderiai” virsdavo veršeliais. Taigi net A. Valinsko nuopelnai šalies demokratijai – neabejotini.

Ką šioje kėdėje matome dabar? „Nykų vaizdialį” – buvusį moterų krepšinio rinktinės trenerį V. Gedvilą. Kiek vertos šio pono priesaikos, kad jis tikrai bus Seimo pirmininkas, o ne UAB Darbo partijos šeimininko pastumdėlis, išvydome šį antradienį.

Savo neliečiamybės mirtinai įsikibę V. Uspaskichas ir V. Gapšys tą „Seimo pirmininką” dresavo kaip norėjo tiesiog Seimo salėje – gestais, riksmais.

Svarbiausia, jog šis naujas „vienas iš trijų pirmųjų asmenų” to visai nesigėdijo, nors galėjo pašalinių akivaizdoje bent pavaizduoti parlamento pirmininką, o ne pono Viktoro baudžiauninką.

Gyveni žmogus ir mokaisi. Pasirodo, televizijos laidų vedėjo patirtis Seimo vadovo kėdėje labiau praverčia nei krepšinio trenerio titulai.

Juk V. Gedvilui iš jo ankstesnės veiklos, regis, įsiminė tik pertraukėlių prašymas. Tai jis uoliai ir demonstravo užvakar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.