Šiaulių kūdikių namų augintiniams – kariškių ir pasieniečių kalėdinės dovanos

Ketvirtadienį Šiaulių miesto savivaldybės sutrikusio vystymosi kūdikių namų augintiniai sulaukė šventės – vaikus aplankė Kalėdų Senelis, kurį lydėję Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės kariai ir Zoknių užkardos pasieniečiai atnešė visą kalną dovanų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2012-12-20 14:45, atnaujinta 2018-03-14 12:22

Vaikams svečiai dovanojo drabužių, žaislų, avalynės, sauskelnių, o svarbiausia – saldainių, kurių pašokę ir padainavę gavo iš Kalėdų Senelio maišo.

Kalėdinių dovanų Aviacijos bazės kariai Šiaulių kūdikių namų augintiniams atnešė jau penktus metus iš eilės.

Anksčiau prie šios akcijos prisidėdavo ir oro policijos misiją atliekantys NATO kariai.

Šiemet NATO kontingento kariai dalyvavo kitoje labdaros akcijoje, o prie kūdikių namų augintiniams dovanas rinkusių Aviacijos bazės karių šiemet nusprendė prisidėti ir Zoknių užkardos pasieniečiai.

Kai kurie kariai ir pasieniečiai sunešė savo vaikų jau išaugtus drabužėlius, avalynę, nebereikalingus žaislus, kiti - aukojo pinigus, už kuriuos buvo nupirkta sauskelnių.

Kariai ir pasieniečiai kūdikių namams nupirko sauskelnių už daugiau nei tūkstantį litų.

Į kūdikių namų salę auklėtojų atvesti vaikai išvydo čia sukrautą kalną dovanų. Tačiau dar labiau mažylių akys suspindo išvydus Kalėdų Senelį.

Auklėtojų padrąsinti vaikai deklamavo eilėraščius, susikibę už rankų su kariškiais šoko rateliu. Labiausiai mažylius pradžiugino iš Kalėdų Senelio maišo ištraukti ir jiems padalinti saldumynai.

Šiaulių miesto savivaldybės sutrikusio vystymosi kūdikių namuose šiuo metu auga 64 tėvų netekę ar jų palikti vaikai iš Šiaulių apskrities. Kūdikių namuose vaikai auginami iki šešerių metų, o po to patenka į vaikų globos namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.