Prokurorus sudomino P. Gražulio kalbos apie juodąją buhalteriją

Ketvirtadienį Seime svarstant trijų Darbo partijos narių neliečiamybės klausimą, parlamentaras, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis pareiškė, kad krikščionių demokratų partija taip pat turėjo savo juodąją buhalteriją. Tokie Seimo nario žodžiai sudomino prokurorus. Pastarieji imsis aiškintis, ar iš Seimo tribūnos pasakyti P. Gražulio žodžiai yra tiesa.

P. Gražulis ketvirtadienį Seime svarstant Darbo partijos narių neliečiamybės klausimą atliko viešą išpažintį.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
P. Gražulis ketvirtadienį Seime svarstant Darbo partijos narių neliečiamybės klausimą atliko viešą išpažintį.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 21, 2012, 11:30 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:36 AM

Buvę P. Gražulio bendrapartiečiai teigia, kad tokiais pasisakymais jis apšmeižė partiją, pranešė LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“. Krikščionių partijos pinigus skirstęs Ignacas Stasys Uždavinys teigia, kad juodosios buhalterijos partijos nebuvo.

„Jis apšmeižė partiją. Aš buvau tuo buhalteriu, tvarkiau partijos finansus ir aš žinau, kaip ten buvo. Ir tegul jis nekalba – jokių juodųjų buhalterijų nebuvo. Viskas buvo fiksuojama, tie dokumentai niekur neprapuolė“, – sakė I. S. Uždavinys.

Prokuroras Irmantas Mikelionis aiškino, kad žodinis žmogaus pareiškimas nėra pagrindas pradėti ikiteisminį tyrimą, tačiau dėl tyrimo pradėjimo vis dėlto bus sprendžiama.

P. Gražulis ketvirtadienį Seime svarstant Darbo partijos narių neliečiamybės klausimą atliko viešą išpažintį.

„Aš prisipažinsiu, būdamas Lietuvos krikščionių demokratų partijos valdybos pirmininkas, kada dar Vokietijos kancleris buvo Helmutas Kohlis, vežėme markes į Lietuvą partijai, vežėme ir iš Vokietijos, vežėme ir iš krikščionių demokratų Švedijos. Ir neapskaitėme tų pinigų. Aš asmeniškai atvirai ir drąsiai tai sakau. Ar aš galiu teisti kitus, kai tai darė, mūsų partijoj tai vyko? Gal mes buvome gudresni už V. Uspaskichą? Kaltė ta, kad jis vedė buhalteriją, o mes nevedėme: pasidalinome pinigus ir nėra popieriukų jokių. Štai koks skirtumas“, - Seime sakė P. Gražulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.