Merkinės piramidė netapo užuovėja nuo pasaulio pabaigos

Naktis - neįprastai rami

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2012-12-22 08:58, atnaujinta 2018-03-14 11:36

Nesunku buvo pajusti, kad tai nustebino P. Žėką. Jis teisinosi, kad lankytojai neplūsta dėl gausiai iškritusio sniego, spėliojo, kad tikintys pasaulio pabaiga tūno įsibaiminę namuose.

Jo namuose kambaryje kampe penktadienio išvakarėse buvo sukrauta didžiulė krūva grikių, ryžių ir kitų kruopų, makaronų, medaus, įvairių ilgai negendančių maisto produktų, paruošti didžiuliai indai vandens.

Pusantrų metų kalbėjęs apie pasaulio pabaigą ir jos nesulaukęs, P. Žėkas mėgino taisyti padėtį juokais, pakvietęs pas jį atvykti šeštadienį aptarti „pasaulio pabaigos“ įspūdžių, pasidalinti ateities įžvalgomis.

Naktis - neįprastai rami

P. Žėkas tvirtino, kad Merkinės piramidė gruodžio 21-ąją buvo atvira visą parą dėl to, kad daug kas jo apie tai klausė. Kiti teiravosi tikslaus pasaulio pabaigos laiko.

„Ta data sureikšminta. Pamaniau, kad galbūt kam kils nepatirtų emocinių būsenų, apims baimė, panika, todėl buvau pasiruošęs padėti“, - aiškino P. Žėkas, kuris buvo pasiruošęs dieną ir naktį atverti ne tik piramidės, bet ir savo namų duris.

Jis neslėpė, kad per Mėnulio pilnatį pasitaiko vėlyvų svečių ar skambučių naktį. Tačiau naktį prieš skelbiamą pasaulio pabaigą buvo ramu.

Merkinės piramidė ir ketvirtadienį sulaukė vos keliasdešimt lankytojų, nors vasarą per vieną dieną ją aplanko iki pusės tūkstančio žmonių.

Produktų prisipirko bazėse

Paklaustas apie maisto produktų kalną, P. Žėkas teisinosi, kad juos nusipirko didmeninės prekybos bazėse siekdamas sutaupyti ir neva dar nespėjo išdėlioti į lentynas.

Tuo tarpu namuose sukauptus produktus, kurių realizavimo terminas artėja prie pabaigos, šeima esą stengsis suvartoti iki švenčių.

Anksčiau P. Žėkas atviriau kalbėjo apie pasaulio pabaigai ruošiamas atsargas. Jis yra prisipažinęs, kad dėl to pradėjo auginti naminius gyvulius, padidino daržų plotą.

Jis užsiminė, kad Česukuose sukauptų atsargų maždaug dešimčiai asmenų pakaktų pusei metų.

„Pripažįstu, kad tos maisto atsargos teikia emocinio saugumo pojūtį“, - dieną prieš skelbiamą pasaulio pabaigą kalbėjo P. Žėkas, neslėpęs, kad yra daugiau sukaupęs ir drabužių, vaistų.

Suskambo kitokie žodžiai

Artėjant gruodžio 21-ąją iš P. Žėko bauginančių kalbų pasigirsdavo vis rečiau.

Pagaliau jis viešai pareiškė - pasaulio pabaigos nebus. Bent jau artimiausiu metu. Tai, anot P. Žėko, teikia ramybės, neleidžia prarasti vilties ir tikėjimo ateitimi.

Merkinės piramidės kūrėjo žodžiais, kažin ar verta nuogąstauti ir nuolat ieškoti atsakymo, kada mus ištiks paskutinioji - tiek asmeninė, tiek visuotinė. Juk perdėtas rūpestis ir baimė dėl ateities iš mūsų atima tai, kas brangiausia - šią akimirką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.