Už išgelbėtą gyvybę vyras atsidėkojo šakočiu

Panevėžio policijos areštinės darbuotojai prieš Kalėdas sulaukė dėkingumo dovanos – šakočio. Jį atnešęs žmogus prieš metus areštinėje bandė pasikarti, tačiau išgelbėjo pareigūnai.

Vyras atneštą šakotį įteikė areštinės vadovui Giedriui Masiuliui.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Vyras atneštą šakotį įteikė areštinės vadovui Giedriui Masiuliui.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė ("Lietuvos rytas")

2012-12-22 21:33, atnaujinta 2018-03-14 11:16

Prieš metus gruodžio pradžioje Panevėžio areštinės darbuotojai apie trečią valandą nakties vienoje kamerų išgirdo triukšmą.

Ten nubėgę pamatė kilpoje kabantį žmogų.

Pareigūnai nupjovė kelnių raištį, ant kurio buvo pasikoręs areštinės gyventojas. Tada ėmė jį gaivinti. Įkalintas vyras buvo gaivinamas tol, kol atskubėjo greitosios pagalbos medikai.

Jie savižudį išgabeno į Respublikinės Panevėžio ligoninės Reanimacijos skyrių. Medikams po kiek laiko pavyko vyriškį išplėšti iš mirties nagų.

„Jeigu ne jūs, manęs nebebūtų šiame pasaulyje.

Šis įvykis, kai pažeidžiau įstatymą, o paskui bandžiau nusižudyti, pakeitė mano gyvenimą. Po to daug ką permąsčiau ir pakeičiau požiūrį į daugelį dalykų”, – sakė 56-erių vyras.

Jis atneštą šakotį įteikė areštinės vadovui Giedriui Masiuliui.

Policijos darbuotojai sako, kad šis įvykis yra vienas iš retų atvejų, kai žmonės gerus žodžius sako policijos pareigūnams.

Anksčiau juos su pyragais prieš šventes lankydavo tik viena garbaus amžiaus moteris.

Komisariato spaudos atstovė Regina Bučinskienė prisiminė garbaus amžiaus moterį, kuri kasmet su pačios keptu pyragu aplankydavo pareigūnus. Moteris ateidavo prieš Kalėdas ir per Angelų sargų dieną.

„Aš vertinu jūsų darbą, todėl atėjau pasveikinti su švente”, – sakydavo pareigūnams viešnia. Tiesa, jau kelerius metus moteris nebepasirodo komisariate. Manoma, kad senolė sunkiai serga arba jau išėjo į anapilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.