Autobuso vairuotojas pagailėjo žmogaus ir nukrypo nuo maršruto

Prieš šventes kasmet skelbiamos įvairios gerumo akcijos. Kuklaus telšiškio

K. Kontautas vairuotoju dirba visą gyvenimą. Jo vairuotojo stažas - 36-eri metai.<br>G. Akavickienė
K. Kontautas vairuotoju dirba visą gyvenimą. Jo vairuotojo stažas - 36-eri metai.<br>G. Akavickienė
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Dec 27, 2012, 10:56 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:00 AM

Žmogus nieko neatsakė, nes neprisiminė. Po daugybės klausimų vairuotojas iš keistai apsirengusio keleivio išgirdo, kad jis gyvena prie miškų ūkio. Tada K. Kontautas ėmė vardinti ten esančias gatves. Paminėjus Ąžuolyno gatvę, senolis sakė ten gyvenantis. Po to vairuotojas vardijo namo numerius, ties vienu iš jų pasiklydęs vyras linktelėjo galvą. Moterys važiavo į bažnyčią Norėdamas padėti garbaus amžiaus žmogui surasti savo namus K. Kontautas ryžosi nukrypti nuo maršruto negalvodamas apie galimas pasekmes.

Tačiau, kaip sužinojome, nei keleiviai, nei UAB „Telšių autobusų parkas“ direktorius Petras Ročius dėl to nesupyko. K. Kontautas paklausė keleivių, ar gali parvežti pasiklydusį pensininką namo? Tarp keleivių neatsirado nė vieno kuris būtų tam prieštaravęs. Moterys kalbėjo suspėsiančios į pamaldas bažnyčioje. Privažiavęs sankryžą, vairuotojas autobusą paliko ant kalno nesiryždamas važiuoti slidžia nuokalne. Paėmęs už parankės senolį, K. Kontautas pasibeldė į vieno namo duris. Teko ratu apeiti namą, ieškoti kitų durų. Kieme pasitikus šuniui, vairuotojas senolio pasiteiravo, ar čia tavo augintinis? Žmogus šunelio neatpažino. Netrukus duris pravėrė vaikinas ir vos išvydęs senolį, džiaugsmingai sušuko: „Čia mūsų bočius!“ Paaiškėjo, kad į parduotuvę su terbele tuščių butelių išėjęs senolis pasiklydo. Namo bočius grįžo sušalęs, paraudonavęs nuo šalčio, bet gyvas. Beje, pasiligojęs (yra patyręs mikroinsultą) senjoras pasiklysta ne pirmą kartą. Pernai žiemą ieškodamas namų, žmogus buvo smarkiai persišaldęs. Išgelbėjo dviratininką Vairuotojas K. Kontautas tą patį vakarą namuose sulaukė netikėtų svečių. Padėkoti atvyko namo parvesto senolio artimieji. Kitą dieną išgelbėto telšiškio dukra paskambino UAB „Telšių autobusų parkas“ direktoriui P. Ročiui ir papasakojo apie kilnų vairuotojo poelgį. K. Kontautas sakė visada padedantis į nelaimę patekusiems. Prieš metus važiuodamas savo automobiliu iš Plungės į Kontaučius per Žlibinus pamatė nuvirtusį dviratį ir šalia sukniubusį žmogų. Nelaimėlis pasipasakojo norėjęs krautuvėje nusipirkti vyno butelį, nes namuose pasidarė bloga, manė, kad išgėrus pagerės savijauta, tačiau taip ir nepasiekė kelionės tikslo.

Kazimieras iškvietė Greitąją medicinos pagalbą, o dviratį nuvežė į artimiausią vienkiemyje esančią sodybą. Ten šeimininkų paprašė pasaugoti transporto priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.