Magiškiausi skaičiai – 6, 7 ir 8

Nesibaigiančios kalbos apie praėjusį penktadienį turėjusią įvykti pasaulio pabaigą turbūt smarkiai paveikė ir išvakarėse posėdžiavusius Kauno tarybos narius.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 27, 2012, 7:30 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:07 AM

Dauguma politikų pasidavė skaičių magijai, jiems iš susijaudinimo drebėjo rankos, todėl patys gerai nesuvokė, kokius priima sprendimus.

Anksčiau taryba buvo nutarusi, kad savivaldybėje negali dirbti daugiau kaip 768 tarnautojai, tačiau miesto valdžia sumanė jų skaičių padidinti iki 786.

Trys tie patys pasikartojantys skaitmenys ir žūtbūt rinkėjų akyse pasirodyti mėginančių tarybos narių gausybė pasiūlymų taip susuko galvą išrinktiesiems, kad jie net nesuvokė, už ką balsuoja.

Kai kurie siūlė atidėti svarstymą kitam posėdžiui, mat kilo neaiškumų, kiek savivaldybės biudžetui kainuos išlaikyti 18 naujų etatų.

Tarybos nariai išbraukė projekto punktą, numatantį didžiausią galimą savivaldybės darbuotojų skaičių, bet neapsižiūrėję patvirtino kitą – naikinantį visus ankstesnius su etatais susijusius sprendimus.

Paprasčiau kalbant – dabar jokių ribų valdininkų armijai plėsti neliko.

Nors netrukus politikai atsikvošėjo, jie nesutiko iš naujo balsuoti.

Miesto likimas atsidūrė administracijos direktoriaus D. Ratkelio rankose – jis gali į darbą priimti tiek žmonių, kad savivaldybė bankrutuotų per porą mėnesių.

Lieka tikėtis, kad D. Ratkelis bent jau neatsisakys magiškų skaičių ir naujų Kauno savivaldybės darbuotojų priėmimas į darbą sustos, pavyzdžiui, ties 876 riba.

O Kauno tarybos sekretoriatas turėtų atsakingiau parinkti posėdžių datas.

Jeigu numatytas tvanas, maro epidemija ar pasaulio pabaiga, geriau svarbius sprendimus nukelti vėlesniam laikui. Ir, žinoma, vengti skaičių 6, 7, 8.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.