Pavasarį į Seimą bandys patekti A. Nedzinskas ir V. Šustauskas

Per rinkimus pavasarį š Seimą

A. Nedzinskas jau registravosi politinės kampanijos dalyviu kaip pretendentas kandidatuoti į Seimą.<br>T. Bauras
A. Nedzinskas jau registravosi politinės kampanijos dalyviu kaip pretendentas kandidatuoti į Seimą.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 27, 2012, 3:13 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:48 AM

A. Nedzinskas Vyriausioje rinkimų komisijoje jau registravosi politinės kampanijos dalyviu kaip pretendentas kandidatuoti į Seimą. Kad galėtų dalyvauti kovo 3 dieną vyksiančiuose rinkimuose, A. Nedzinskas turės surinkti tūkstantį jo kandidatavimą remiančių apygardos rinkėjų parašų.

Kovotojų už Lietuvą sąjunga tuo tarpu politinės kampanijos dalyviu Ukmergės apygardoje registravo V. Šustauską, ketvirtadienį per VRK posėdį pranešė komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas. Partijos keliamam kandidatui parašų dėl kandidatavimo rinkti nereikia.

Taip pat pretendentais kandidatuoti rinkimuose Ukmergės apygardoje registruoti Lietuvos santarvės fondo vadovas Julius Kazėnas ir kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus patarėju buvęs, šiuo metu dirbantis Seimo Parlamentinių tyrimų departamente Mindaugas Kluonis.

Savarankiškomis politinės kampanijos dalyvėmis jau registravosi vienuolika partijų: Demokratinė darbo ir vienybės partija, „Drąsos kelias“, Liberalų ir centro sąjunga, Lietuvos liaudies partija, Liberalų sąjūdis, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, „Tvarka ir teisingumas“, Respublikonų partija, Tautinė partija „Lietuvos kelias“, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Penktadienį baigiasi terminas, kuomet rinkimuose Biržų-Kupiškio, Zarasų-Visagino bei Ukmergės apygardose kandidatus kelsiančios partijos ar pretendentai į kandidatus gali užsiregistruoti savarankiškais politinės kampanijos dalyviais.

Asmuo, numatantis keltis kandidatu, neužsiregistravęs savarankišku politinės kampanijos dalyviu negalės pateikti kandidato pareiškinių dokumentų ir dalyvauti rinkimuose. Politinė partija, ketinanti kelti kandidatus, privalo registruotis savarankiška politinės kampanijos dalyve pati ar teikti kandidatus registruoti savarankiškais politinės kampanijos dalyvais. Neužsiregistravusi arba neužregistravusi kandidato savarankišku politinės kampanijos dalyviu, partija negalės kelti kandidato .

Pakartotiniai Seimo rinkimai Biržų-Kupiškio ir Zarasų-Visagino apygardose kovo 3 dieną rengiami dėl pažeidimų panaikinus spalio mėnesį vykusių rinkimų rezultatus. Nauji rinkimai Ukmergėje rengiami lapkritį mirus čia išrinktam „tvarkiečiui“ Juliui Veselkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.