Buvęs STT vadovas Ž. Pacevičius tapo vidaus reikalų viceministru

Žemės ūkio viceministru ir toliau dirbs M. Kuklierius

Ž. Pacevičius nuo 2007 iki 2012 metų spalio buvo STT direktorius.<br>R. Neverbicko nuotrauka iš archyvo
Ž. Pacevičius nuo 2007 iki 2012 metų spalio buvo STT direktorius.<br>R. Neverbicko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 28, 2012, 9:25 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:14 AM

Ministerija praneša, kad Ž. Pacevičius bus atsakingas už viešojo saugumo ir ekstremalių situacijų valdymo politikos įgyvendinimą, operatyvios bendros pagalbos teikimo Lietuvoje užtikrinimą ir administravimą, taip pat koordinuos vidaus reikalų statutinių įstaigų veiklą.

Ž. Pacevičius nuo 2007 iki 2012 metų spalio buvo STT direktorius, iš šių pareigų atleistas pasibaigus kadencijai. Seimas jį atleisti sutiko tik antru balsavimu. Prieš tapdamas STT direktoriumi Ž. Pacevičiuss dirbo STT direktoriaus pirmuoju pavaduotoju, STT prie Vidaus reikalų ministerijos viršininko pavaduotoju, Operatyvinės veiklos skyriaus viršininko pavaduotoju.

Tuometinę Policijos akademiją (šiuo metu - Mykolo Romerio universitetas. - Red.) baigęs ir teisės magistro laipsnį turintis Ž. Pacevičius 1990-1991 metais dirbo Vilniaus miesto kriminalinėje policijoje, 1993-1997 metais - Policijos departamento Kriminalinėje policijoje.

Žemės ūkio viceministru ir toliau dirbs M. Kuklierius

Žemės ūkio viceministro pareigose išlieka konservatorius Mindaugas Kuklierius. Jis nuo penktadienio vėl pradėjo eiti šias pareigas.

„Sutikau vėl eiti pareigas, kad tas tęstinumas išliktų atėjus naujiems žmonėms. Darbų yra lavina ir nėra kada susipažint su problemomis, o reikia iš karto jas spręsti ir dirbti. Ir ūkininkams, organizacijoms yra paprasčiau, kai tie patys žmonės dirba toliau, kurie jau žino problemas ir darbus“, - sakė M.Kuklierius.

Pasak jo, svarbiausi darbai ministerijoje šiuo metu bus tinkamai pasiruošti Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungoje nuo kitų metų liepos.

Žemės ūkio ministerijos viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Vilius Rekevičius teigė, kad kol kas kiti viceministrai oficialiai nėra patvirtinti. Jų pavardės turėtų paaiškėti artimiausiu metu.

Lapkritį Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas M. Kuklierių siūlė skirti žemės ūkio ministru, tačiau socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius atmetė jo kandidatūrą.

40 metų M. Kuklierius yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys, šiemet kaip konservatorių kandidatas dalyvavo Seimo rinkimuose.

M. Kuklierius Lietuvos žemės ūkio universitete yra įgijęs žemės ūkio ekonomikos ir organizavimo specialybę, taip pat yra studijavęs Danijoje, Anglijoje, JAV.

Jis Žemės ūkio ministerijoje dirba nuo 1997 metų.

Energetikos viceministrė - R. Cytacka

Energetikos viceministre penktadienį pradėjo dirbti buvusi Vilniaus rajono savivaldybės administracijos tarybos sekretorė 37-erių Renata Cytacka.

Tai patvirtino energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

Ministro vyriausioji patarėja Daiva Rimašauskaitė sakė, kad kitų viceministrų kandidatūros dar tikrinamos specialiųjų tarnybų.

R. Cytacka priklauso Lietuvos lenkų rinkimų akcijai. 1998 metais ji baigė teisės studijas Gdansko universitete.

2003–2006 metais buvo Šalčininkų rajono mero patarėja, nuo 2006 metų - Vilniaus rajono savivaldybės administracijos tarybos sekretorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.