Neringos meras A. Vinkus švenčia septyniasdešimtmetį

Ketvirtadienį Vilniaus rotušėje septyniasdešimties metų jubiliejų šventė Neringos meras Antanas Vinkus. Politiką sveikino premjeras Algirdas Butkevičius ir kiti kolegos iš Lietuvos socialdemokratų partijos, taip pat prezidentas Valdas Adamkus, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

70 metų jubiliejų švenčiantis A. Vinkus ketvirtadienį buvo iškilmingai pasveikintas Vilniaus rotušėje.<br>T. Bauras
70 metų jubiliejų švenčiantis A. Vinkus ketvirtadienį buvo iškilmingai pasveikintas Vilniaus rotušėje.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 28, 2012, 8:36 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:36 AM

Jubiliatas beveik pusę amžiaus dirbo medicinos srityje. Pradžioje jis buvo gydytoju, vėliau tapo ligoninės vadovu, o galiausiai - sveikatos apsaugos ministru. 

Antanas Vinkus gimė Kretingoje Kalėdų dieną, per Antrąjį pasaulinį karą. Tai buvo 1942-ųjų gruodžio 25 diena.

Vaikystėje planavo tapti kunigu, tačiau baigė mediko mokslus. Karjerą pradėjo pajūrio ligoninėse, jose dirbo penkiolika metų. Pusę šio laiko buvo Klaipėdos miesto ligoninės vyriausiasis gydytojas.

Kitus penkiolika metų A. Vinkus dirbo administratoriaus darbą. Tiek sovietinėje, tiek nepriklausomoje Lietuvoje dirbo sveikatos apsaugos ministru ar ministro pavaduotoju, pirmosiose atkurtos Lietuvos vyriausybėse buvo socialinės apsaugos ir darbo viceministru.

1997–2002 metais A. Vinkus vadovavo prestižinėms Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikoms. Po to tapo ambasadoriumi ir juo dirbo devynerius metus. Iš pradžių Estijoje, po to Latvijoje, vėliau Rusijoje.

2011 metais A. Vinkus dar sykį pakeitė veiklos sritį - su socialdemokratų partija laimėjo rinkimus į Neringos savivaldybę ir tapo jos meru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.