Priedai – šventas dalykas visiems

Valdžios keičiasi, bet tradicijos šią kaitą palydėti premijomis – ne. Šią tiesą dar kartą patvirtino kalėdinis laikotarpis, per kurį kadenciją baigiantys ministrai savo pavaldiniams dosniai atvėrė apdovanojimų skryneles.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Dec 28, 2012, 7:45 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:36 AM

Palikdama postą medalių pažėrė buvusi krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė. Konservatorė už ypatingus nuopelnus krašto apsaugai apdovanojo ne tik savo pavaduotojus, ministerijos kanclerį ir patarėją.

Toks pats medalis, kokį iš ministrės 80-mečio proga šį rudenį gavo europarlamentaras V. Landsbergis, užkabintas ir kariuomenės vado žmonai. Bet kur čia dabar supaisysi, kieno indėlis į kariuomenę didesnis?

Dar kebliau atsekti, kuris iš kelių šimtų ministerijos darbuotojų plušo labiau už kitus ir ar iš viso plušo. Tokia minklė per sunki tapo net buvusius pavaldinius kadencijos pabaigoje priedais pamaloninusiam socialinės apsaugos ir darbo ministrui D. Jankauskui.

Nors ministerijos dokumentai rodo, kad trys buvusio ministro komandos nariai kadencijos pabaigoje gavo tūkstantinius priedus už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, D. Jankauskas purto galvą. Jis abejoja valdininkų pateiktais skaičiais – esą jie galėjo kažin ką supainioti.

O gal buvę D. Jankausko pavaldiniai prieš finišą vis dėlto persidirbo taip, kaip, regis, nutiko buvusio aplinkos ministro G. Kazlausko komandos nariams?

Mat už dvi paskutines darbo savaites Aplinkos ministerijoje jiems, neva atlikusiems papildomų užduočių, išmokėta bemaž 11 tūkst. litų.

Solidžios buvusio aplinkos ministro dovanėlės pavaldiniams užrūstino net naująjį premjerą ir jis pasakė: negražu.

Tiesa, jau kitą dieną A. Butkevičius pasirašė potvarkį, kuriuo naujajam Vyriausybės kancleriui A. Mačiuliui paskyrė 40 proc. dydžio atlyginimo priedą. Tokį patį, kokį gaudavo ir jo pirmtakas. Juk tradicijos – šventas dalykas ir dešiniesiems, ir kairiesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.