Panevėžys neteko didmiesčio statuso

Penktas pagal dydį Lietuvos

Valdžios atstovai tikina, kad mieste gyvenamąją vietą deklaravo apie 107 tūkst. žmonių.<br>T. Stasevičiaus nuotrauka iš archyvo
Valdžios atstovai tikina, kad mieste gyvenamąją vietą deklaravo apie 107 tūkst. žmonių.<br>T. Stasevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 29, 2012, 10:14 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:07 AM

Sumenkėjusiu miesto statusu nesidžiaugianti valdžia dar bando įrodyti, kad gyvenamąją vietą mieste deklaravo daugiau žmonių, todėl pagal tai ir turi būti skiriamos investicijos.

Statistika rodo, kad per porą metų gyventojų sumažėjo 9 tūkstančiais - iki 99 tūkstančių. Miestas priskirtas prie mažesniųjų. Panevėžio vadovų teigimu, miesto prilyginimas Alytui ar Marijampolei neteisingas.

Valdžios atstovai tikina, kad mieste gyvenamąją vietą deklaravo apie 107 tūkst. žmonių, todėl esą neteisinga skirstyti miestus į kategorijas pagal statistikos metodiką.

„Oficialią statistiką tvarko Statistikos departamentas, o savivaldybės vadovų nuomone, reikėtų vadovautis deklaruotu asmenų skaičiumi. Įtariu, kad jis yra naudingesnis savivaldybės vadovams, ten gyventojų skaičius yra šiek tiek per 100 tūkst.“, - teigia Vyriausybės atstovė Panevėžio regione Rasa Šočič.

Panevėžio vadovai geranoriškai turėtų susimažinti atlyginimus. Jeigu to nebus, Vyriausybės atstovė žada kreiptis į teismą. Tuo metu savivaldybės vadovai viliasi susigrąžinti Panevėžį į didžiųjų miestų gretas, dėl to jau kreiptasi į Vyriausybę ir Seimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.