Ministras D. Pavalkis atsižvelgs į vienuoliktokų interesus

Koreguojant neteisėta pripažintą

Koreguojant stojimo į aukštąsias tvarką, bus atsižvelgta į vienuoliktokų interesus, sako ministras D. Pavalkis.<br>R. Neverbicko nuotrauka iš archyvo
Koreguojant stojimo į aukštąsias tvarką, bus atsižvelgta į vienuoliktokų interesus, sako ministras D. Pavalkis.<br>R. Neverbicko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 3, 2013, 12:54 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:15 AM

„Pirmiausia atsižvelgsime į tai, kad vienuoliktokai jau yra pasirinkę mokomuosius dalykus, kurių rezultatai bus svarbūs stojant į norimas studijų programas, ir palaipsniui rengiasi brandos egzaminams. Stengsimės, kad 2014 metais priėmimo sąlygų korekcijos nesukeltų naujos sumaišties ugdymo procese, ir vienuoliktokai galėtų ramiai tęsti mokslus, planuoti savo ateitį“, - Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) pranešime cituojamas D. Pavalkis.

Anot pranešimo, į svarstymus dėl 2014 metų stojimo tvarkos bus įtrauktos interesų grupės – švietimo ir akademinės bendruomenės atstovai.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį nusprendė, kad buvusio švietimo ministro Gintaro Steponavičiaus patvirtinta nauja stojimo į aukštąsias mokyklas tvarka, kurios įsigaliojimas buvo numatytas 2014 metais, prieštarauja Mokslo ir studijų įstatymui bei konstituciniam teisinės valstybės principui.

Po teismo paskelbto sprendimo ŠMM turi patvirtinti naują geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo 2014 metais tvarkos aprašą, kad nebūtų teisinio vakuumo.

Tuometinis ministras G. Steponavičius stojimo tvarką 2014 metams patvirtino rugpjūčio pabaigoje. Pagal ją, 2014 metais stojant į universitetus ir kolegijas konkursinis balas būtų formuojamas iš keturių mokomųjų dalykų valstybinių brandos egzaminų arba metinių įvertinimų. Dviejų dalykų būtų įskaitomi tik valstybinio brandos egzamino rezultatai, o kitų dviejų - valstybinio brandos egzamino rezultatai arba atitinkamai perskaičiuoti metinio pažymio vertinimai. Tačiau egzaminų laikymas duotų aukštesnius balus.

Šiuo metu į aukštąsias mokyklas priimama pagal keturių mokomųjų dalykų rezultatus: trijų dalykų brandos egzaminų ir ketvirto dalyko metinį pažymį.

Dar viena po dviejų metų planuota įvesti naujovė - ta, kad norint įstoti į nemokamą vietą aukštojoje mokykloje reikės pasiekti nustatytą užsienio kalbos mokėjimo lygį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?