Vos spėję apšilti kojas ministrai panoro ilsėtis

Tik porą savaičių ministro poste pabuvę du naujieji Vyriausybės nariai nepraleido progos pasinaudoti vadinamuoju tarpušvenčiu ir šiek tiek pailsėti, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 3, 2013, 8:20 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:21 AM

Tarp pirmųjų premjero Algirdo Butkevičiaus pasirašytų dokumentų buvo įsakymai dėl kultūros ministro Šarūno Biručio ir užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus atostogų.

Užsienio reikalų ministerijos vadovas į darbą sugrįš tik sausio 7-ąją. Į Londoną išvykęs Lietuvos diplomatijos vadovas pasidžiaugė gimusia pirmąja dukters atžala.

L. Linkevičius teigė šias atostogas planavęs gerokai iš anksto, dar dirbdamas ambasadoriumi Minske, ir tapęs Vyriausybės nariu šių planų nepanoro koreguoti.

Užsienio reikalų ministras neslėpė, kad jam juokingai atrodo kolegos, vaizduojantys, kad dirba ir per Kalėdas, ir per Naujuosius metus: „Šventės yra šventės ir jas reikia švęsti, o ne apsimetinėti, kad tas kelias dienas tarpušvenčiu dirbame.”

L. Linkevičius ilgą laiką dirbo diplomatinį darbą šalyse, kuriose didžiųjų metų švenčių proga įprasta atostogauti. Tokios patirties yra turėjęs ir buvęs Europos Parlamento narys Š. Birutis.

Gal dėl to vos spėjęs apšilti kojas Kultūros ministerijoje „darbietis” oficialiai pasiprašė išleidžiamas pailsėti gruodžio 27–28 dienomis. Pridėjus dar kelias šventines dienas susidarė solidžios atostogos.

Š. Birutis ilsėjosi net nebaigęs formuoti naujosios savo komandos. Tiesa, jau po Naujųjų metų ministerijoje atsirado pora viceministrų.

Pavaldinių atostogas palaiminęs premjeras A. Butkevičius ir pats planavo su žmona žiemą pasilepinti Meksikos saule, bet dėl naujų pareigų šiuos planus teko skubiai keisti.

10 tūkst. litų kainavusį kelialapį premjerui pavyko parduoti be nuostolių.

Kiti naujieji ministrai tvirtino, kad artimiausiu metu jų planuose atostogų nėra. Daugelis jų poilsiauti ketina tik vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.