Važiavo pažiopsoti į potvynį - gavo baudą

Potvynio užlietame Šilutės-Rusnės kelyje nutraukus perkėlos darbą, tą patį ketvirtadienio vakarą įvyko pirmi incidentai.

Eismą pamaryje riboja potvynis.<br>A. Vaišnoras
Eismą pamaryje riboja potvynis.<br>A. Vaišnoras
Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

Jan 4, 2013, 11:35 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:48 AM

Policija pradėjo baudomis gąsdinti visus, kurie iš Šilutės vyko Rusnės kryptimi ir tamsoje buvo klaidinami nepaaiškinama tvarka sustatytais kelio ženklais.

„Nežinojome, kad eismas kelyje į Rusnę vėlų vakarą jau bus uždraustas, niekur apie tokį Šilutės savivaldybės Saugaus eismo komisijos ar Ekstremalių situacijų valdymo centro sprendimą iki išnaktų nebuvo skelbta. Tamsoje pakliuvome į bėdą.

Pavažiavome išvykę iš Šilutės ta kryptimi, kurią rodė prie kelio pastatyta mėlyna rodyklė, eismą nukreipiantis ženklas. Ir tapome pažeidėjais - mums gresia 50 litų bauda.

Nuotaiką sugadino pareigūnų nenoras pripažinti klaidą“, - ketvirtadienio vakarą žurnalistei pasakojo viena šilutiškių šeima.

Pora sakė buvusi tokia ne vienintelė, kurią dėl to paties galimo pažeidimo policija baudė.

Pareigūnai neva nenori pripažinti šių žmonių argumentų, kad jie savo automobiliu teisėtai pasuko ta kryptimi, kurią rodė eismą nukreipiantis ženklas. Būtent juo eismo dalyviai logiškai vadovavosi.

Beje, visą dieną Šilutės savivaldybės interneto svetainėje, informuojančioje apie situaciją potvynio zonoje, nebuvo paskelbta jokios žinutės apie draudžiamą eismą keliu į Rusnę jau nuo trečiojo šio kelio kilometro.

„Manau, esame teisūs ir nenulenksime galvos. Dėl potvynio kilusi ekstremali situacija verčia visus dirbti atsakingai, o ne iš karto mosuoti baudų kvitais“, - kalba šilutiškiai.

Pasak A. L., šeima ilgai prisimins incidentą: „Juk važiavome tik pažiūrėti potvynio. Privažiavome dešinėje kelio juostos dalyje stovinčius kelio ženklus KET 301, 147, 408. Kadangi KET 301 stovėjo dešinėje kelio juostos dalyje, šalia jo stovėjo nukreipiantysis ženklas KET 408 į kairę eismo juostos dalį. Vadovaudamiesi nukreipiančiuoju ženklu, važiavome nukreiptąja juostos dalimi.

Pavažiavus apie kilometrą, tamsoje pastebėjome stovintį automobilį. Kiek privažiavus arčiau, įsijungė automobilio šviesos.

Sustojus prie mūsų priėjo pareigūnas, vėliau jis paskyrė nuobaudą už neva KET 301 ženklo pažeidimą. Tačiau paklausus, ką reiškia nukreipiantysis ženklas KET 408, pareigūnas teigė, kad šis ženklas galioja specialiajam transportui. Mūsų nuomone, ženklai buvo klaidinantys.“

Šį ginčą teks spręsti teismui.

Šilutės savivaldybės ekstremalių situacijų valdymo centro vadovas Rimantas Mačijauskas lrytas.lt tik maždaug pusę devynių vakaro pranešė apie eismo draudimą didžiojoje kelio Šilutė-Rusnė dalyje, policijos budėtojų posto steigimą ir griežtinamą keliautojų kontrolę. Bet iš kur apie tai galėjo iki tol sužinoti žmonės?

„Norėtume, kad šia kryptimi žmonės ir penktadienį nevažiuotų, nes vandens gylis pavojingai aukštas, jį dar įveikia metro ir daugiau gyliu važiuojantis MAN keleivinis visureigis, o kitiems mašinas rekomenduojame palikti mieste“, - sakė R. Mačijauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?