D. Barakauskas: atlyginimai statutiniams pareigūnams turėtų kilti jau nuo gegužės

Visus metus netilo pareigūnų profesinių sąjungų protesto akcijos prieš skurdinimą teisėsaugoje. Pareigūnai turi jausti atsakomybę, bet taip bus tik tada, kai jie gaus orų atlyginimą, sako pareigūnai ir priduria, kad per 20 metų politikai taip ir nesugebėjo pagerinti sąlygų pareigūnams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-06 22:01, atnaujinta 2018-03-13 23:57

Ar tą sugebės padaryti naujoji valdžia? Į LRT laidos „Savaitė“ klausimus atsakė vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas.

- Pernai patys pareigūnai konstatavo, kad 2008–2012 metais nesiimta jokių esminių ir veiksmingų politinių priemonių, kurios spręstų ekonomines-socialines statutinių pareigūnų problemas. Tai kaip Jūs spręsite tas problemas?

- Žiniasklaidoje pasirodė vienas iš mano paskelbtų tikslų: kad per 4 mūsų kadencijos metus, tiek, kiek turėtų dirbti Vyriausybė, atlyginimai visiems statutiniams pareigūnams, nepriklausomai nuo to, kurioje tarnyboje jie tarnauja, vidutinis atlyginimas pakiltų 30 procentų.

Mes padarėme pirmuosius žingsnius. Ir visi Lietuvos piliečiai žino, kad Vyriausybė iš karto padidino MMA, kuris realiai atneš į kiekvieno, gavusio MMA, kišenę 110 litų papildomų pajamų.

- Bet ką tai turi bendro su statutiniais?

- Aš dabar paaiškinsiu. Žiūrėkit, 110 litų. Ką žmogus darys gavęs šituos pinigus? Jis pirmiausia stengsis patenkinti savo poreikius: nusipirkti maisto sau ir savo vaikams, drabužių, sumokėti už šildymą, sumokėti už paslaugas.

Tie pinigai iš karto atsiras apyvartoje ir nuo šitų pinigų, perkant bet kurią paslaugą ar bet kurią prekę, 21 proc. iš karto nueis į biudžetą per PVM. Tokiu būdu mes gausime papildomas įmokas į valstybės biudžetą.

Ir aš manau, kad maždaug apie gegužės mėnesio pradžią mes turėsime galimybę koreguoti valstybės biudžeto išlaidas ir tokiu būdu dalį tų lėšų numatyti statutinių pareigūnų atlyginimų kėlimui.

- Tai ar aš teisingai suprantu, kad Jūs duodate tokią viltį pareigūnams, kad po gegužės mėnesio jų atlyginimai gali jau šiek tiek padidėti?

- Visiškai teisingai, Jūs visiškai teisingai pastebėjote.

- Tai kaip Jūs manote, kiek dar šiais metais galėtų pakilti, jeigu kils 30 procentų per visus 4 metus?

- Na, aš manau, kad tai galėtų būti apie 8–12 proc. šiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.