Į Šiaulių vyskupijos Šeimų šventę suplūdo tūkstančiai tikinčiųjų

Sekmadienį Šiauliuose į jau dvyliktą kartą rengiamą Šiaulių vyskupijos Šeimų šventę sugužėjo keli tūkstančiai tikinčiųjų, kurie beveik užpildė Šiaulių arenos tribūnas ir parterį.

Šeimų šventė prasidėjo šv. Mišiomis.<br>R. Vitkus
Šeimų šventė prasidėjo šv. Mišiomis.<br>R. Vitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-01-06 16:43, atnaujinta 2018-03-14 00:01

Šiemetinis renginys „Sustiprink mūsų tikėjimą“ prasidėjo šventomis šv. Mišiomis, kurias aukojo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis ir Šiaulių vyskupijos kunigai.

Šv. Mišiose dalyvavo ir popiežiaus apaštalinis nuncijus Luigi Bonazzi. Jau ketvirtą kartą Šiaulių vyskupijos Šeimų šventėje dalyvaujantis Šventojo sosto atstovas perdavė tikintiesiems popiežiaus Benedikto XVI pasveikinimą ir palaiminimą.

Šv. Mišias aukojęs vyskupas E. Bartulis per pamokslą sakė, kad nuo šeimų tvirtumo priklauso ir jose augančių vaikų saugumas.

„Kai vaikai jaus tėvų meilę vienas kitam ir nuoširdumą, tai jie brangins visą gyvenimą. Todėl melskime Viešpatis malonės, kad šeimos pajustų atsakomybę be tik pašaukti naują gyvybę, bet ir paruošti ją gyvenimo tikrovei“, - per pamokslą sakė E. Bartulis.

Vyskupas pakvietė sutuoktinius padaryti vienas kitą laimingais: „Kai dovanojame džiaugsmą vienas kitam, kai esame ištikimi, esame laimingi. Tą mato ir vaikai. Negyvenkime dėl savęs, gyvenkime dėl kito“.

Baigdamas pamokslą E. Bartulis pakvietė šeimas švęsti sekmadienius, kad jie taptų šeimos švente, kurios neužgožtų pramogos bei pasilinksminimai, kad tikėjimas ir šventoji dvasia taptų rišamąja medžiaga tarp sutuoktinių.

Per šv. Mišias buvo pašventintas Šeimos kryžius, kuris keliaus iš vienos Šiaulių parapijos į kitą. Lietuviškai į tikinčiuosius prabilęs nuncijus L. Bonazzi pasidžiaugę galįs dalyvauti šioje Šeimų šventėje.

Perdavęs popiežiaus sveikinimą ir palaiminimą nuncijus pakvietė šeimas paremti neseniai Šiauliuose pastatytą Šiaulių vyskupijos pastoracinį centrą, jo išlaikymui kas savaitę skiriant po penkis litus.

Po šv. Mišių kartu L. Bonazzi kartu su vyskupu E. Bartuliu palaimino į Šiaulių sporto areną susirinkusius tikinčiuosius.

Susirinkusieji galėjo pasiimti ir namo parsinešti šventės organizatoriaus vyskupo E. Bartulio pašventintos kreidos gabalėlių. Jais vyskupas paragino ant namų durų užrašyti trijų karalių Kasparo, Merkelio ir Baltazaro pirmąsias vardo raides.

Šv. Mišiose giedojo Šiaulių valstybinis choras „Polifonija“.

Po pamaldų tikintieji buvo pakviesti žiūrėti „Naisių vasaros“ teatro sceninės kompozicijos su dainomis ir giesmėmis „Krintant žvaigždei la la la“ pagal J. Tumo – Vaižganto, poetų K. Binkio ir J. Žlabio – Žengės kūrybą.

Šventės dalyviai buvo pakviesti ir paskanauti rekordinio saldainio, kurį iš saldainių fabriko „Rūta“ žaliavų praėjusių metų pabaigoje pagamino Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai.

Rekordinis iš riešutinio kremo „Lazdynas“ pagamintas saldainis svėrė net 213 kilogramų, jo pagrindo apimtis siekė 2 metrus ir 90 centimetrų, o aukštis – 97 centimetrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.