Sekmadienio vakarą „Lietuvos ryto“ televizijoje — A. Ramanausko ir A. Račo akistata

Laidoje „24/7“ – interneto socialiniuose tinkluose purvais besidrabstančių Algio Ramanausko-Greitai ir Artūro Račo akistata. Skaitant veikėjų pasisakymus internete, gali atrodyti, kad abu paveikė pilnatis arba kad viešas vienas kito dergimas – tik nevykusi viešųjų ryšių akcija.

Televizijos laidoje susitiks A. Ramanauskas-Greitai ir A. Račas.<br>R. Danisevičius
Televizijos laidoje susitiks A. Ramanauskas-Greitai ir A. Račas.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2013, 9:50 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:57 PM

Kaip yra iš tiesų ir kokia ateitis laukia Lietuvos viešosios erdvės – ar jis virs srutų duobe, ar įžeidinėjantys socialiniuose tinkluose susilauks realių bausmių? Visa tai – laidoje „24/7“ 21 val. 20 min. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Viešas karas – išbandymas žiniasklaidai

Dėl A. Ramanausko-Greitai Lietuvos socialdemokratų partija kreipėsi į Žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją (ŽLEK), Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą ir TV3 televizijos vadovybę. 

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba, gavusi skundą, ketina peržiūrėti A. Ramanausko-Greitai įrašą ir spręsti, ar medžiagą perduoti vertinti ekspertams. 

Tačiau pagal šiuo metu galiojančius įstatymus, socialiniai tinklai nėra laikomi visuomenės informavimo priemone. Priešingai, nei, tarkime, tinklaraščiai. Logikos tame, regis, trūksta – pažvelgę į A. Ramanausko-Greitai „Facebook“ paskyrą, pamatysime, kad ją nuolat seka beveik 30 tūkstančių skaitytojų – toks lankomumas lenkia net ir kai kurias žiniasklaidos priemones. 

Iš susiklosčiusios situacijos tėra du keliai – arba viešoji erdvė taps tokia, kokią ją kuria A. Račas ir A. Ramanauskas-Greitai, arba ji turės apsivalyti nuo bet kokių viešų įžeidinėjimų ir neapykantos. 

„Durniai“, „beždžionės“ ir „idiotai“

Paskutinę praėjusių metų dieną pasisvaidymai ne pačiais mandagiausiais žodžiais tarp A. Račo ir A. Ramanausko pasiekė kulminaciją. Buvęs „peliukas Sūrskis“ savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė „Metų šūdus“ – „ryškiausias 2012-ųjų beždžiones“. Šiuose apdovanojimuose daugiau nei dešimtį žinomų žmonių užsipuolęs šou verslo ir visuomenės veikėjas bei televizijos kanalo TV3 veidas gausiausiai atseikėjo dabartiniam šalies premjerui A. Butkevičiui, kuriam skyrė „Metų idioto“ titulą. 

A. Ramanauskas-Greitai daug riebiau nei premjerą A. Butkevičių iškoneveikė naujienų agentūros BNS vadovą A. Račą, jam skirdamas abejotinos garbės „Metų „durniaus“ titulą. 

Savo asmeniniame tinklapyje A. Račas greitai reagavo į išpuolį, pareiškė, kad A. Ramanauskas-Greitai pridergė visą viešąją erdvę, ir pradėjo skelbti „srutų duobės gyventojų“ – atmatų – sąrašą. Į jį A. Račas virtualioje erdvėje „sumetė“ visus, kurie „Facebook“ spaudė „patinka“ arba dalijosi skandalinguoju A. Ramanausko-Greitai įrašu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.