Apsimelavęs ministras susizgribo ir rado naują vietą V. Aleknai

Disko metikas Virgilijus Alekna nėra

Iš pradžių V. Alekną atleidęs ministras nutarė, kad sportininkas turi dirbti Europos Sąjungos reikalų skyriuje.<br>M. Patašius
Iš pradžių V. Alekną atleidęs ministras nutarė, kad sportininkas turi dirbti Europos Sąjungos reikalų skyriuje.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2013, 9:24 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:22 PM

Ministras pirmadienį ėmė aiškinti, kad V. Alekna, iki šiol ėjęs ministerijos patarėjo pareigas, iš darbo neišmestas, o tiesiog perkeliams dirbti į Europos Sąjungos reikalų skyrių, kurį vėliau numatoma reorganizuoti į atskirą departamentą.

„Yra mano sprendimas, kad V. Alekna bus atšauktas iš Vidaus reikalų ministerijos kadrų rezervo ir perkeltas į statutines pareigas vidaus reikalų statutinėje įstaigoje, tai yra Vidaus reikalų ministerijoje. Aš pradėjau daryti reorganizaciją Europos Sąjungos pirmininkavimo gebėjimams sustiprinti“, - aiškino ministras.

D. A. Barakauskas sakė, kad reorganizacija susijusi ne tik su V. Aleknos pareigomis.

„Ji palies ne vien V. Alekną, ir kitus. V. Aleknai yra konkrečiai numatytos pareigos, jisai nuo rytdienos pradeda jose dirbti Europos Sąjungos reikalų skyriuje“, - aiškino ministras.

Paklaustas, ar V. Aleknai buvo įteiktas atleidimo lapelis, ministras teigė jį įspėjęs, kad išnykus tarnybinei būtinybei jam toliau eiti nestatutines Vidaus reikalų ministerijos patarėjo pareigas nuo 2013 metų sausio 22 dienos nebereikės.

„Jūs būsite atšauktas iš Vidaus reikalų ministerijos kadrų rezervo ir perkeltas į statutines pareigas Vidaus reikalų statutinėje įstaigoje“, - savo raštą V. Aleknai citavo ministras.

Jo teigimu, nuspręsta paankstinti V. Aleknos skyrimą į naujas pareigas, nes kilo diskusijų, kad V. Alekna išvis atleidžiamas iš VRM.

Praėjusią savaitę žiniasklaidai ministras sakė, kad V. Alekną atleidžia kaip politinio pasitikėjimo pareigūną. Tačiau garsaus sportininko eitos ministerijos patarėjo pareigos nėra politinio pasitikėjimo. D. A. Barakauskas pirmadienį BNS sakė žurnalistų buvęs blogai suprastas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.