V. Alekną atleidęs ministras D. Barakauskas melavo

Atleisti iš darbo olimpinį ir pasaulio čempioną Virgilijų Alekną sumanęs vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas sakė netiesą. Jis tvirtino, kad V. Alekna iš ministerijos patarėjo pareigų atleidžiamas kaip politinio pasitikėjimo pareigūnas, nors iš tiesų V. Alekna yra paprastas valstybės tarnautojas ir keičiantis ministrams turėjo išsaugoti darbą.

Tai, kad V. Alekna yra paprastas valstybės tarnautojas, portalui lrytas.lt šiandien patvirtino ir pati Vidaus reikalų ministerija.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Tai, kad V. Alekna yra paprastas valstybės tarnautojas, portalui lrytas.lt šiandien patvirtino ir pati Vidaus reikalų ministerija.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-01-07 15:43, atnaujinta 2018-03-13 23:33

„Sprendimai dėl politinio pasitikėjimo patarėjų priimami ministro sprendimu, ir aš tikrai neturiu ką pasakyti. Toks yra sprendimas“, - V. Aleknos atleidimo aplinkybes „Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistams aiškino vidaus reikalų ministras.

„Ar norite man primesti, su kokia politinio pasitikėjimo komanda turiu dirbti? Visi skundėsi ir skųsis, bet leiskite man pagaliau pradėti dirbti,“ - piktinosi D. Barakauskas.

V. Alekna Vidaus reikalų ministerijoje dirba ministerijos patarėju sporto klausimais. Jis yra paprastas karjeros tarnautojas ir keičiantis ministrams darbo ministerijoje neturėjo prarasti. Visi politinio pasitikėjimo buvusio ministro liberalcentristo Artūro Meliano patarėjai iš darbo buvo atleisti dar gruodžio 13 d., kai prisiekė nauja Vyriausybė.

Tai, kad V. Alekna yra paprastas valstybės tarnautojas, portalui lrytas.lt šiandien patvirtino ir pati Vidaus reikalų ministerija.

Įsakymą atleisti V. Alekną „tvarkietis“ D. Barakauskas pasirašė prieš Kalėdas. Buvęs Vadovybės apsaugos departamento pareigūnas ministerijoje darbavosi metus. Netekęs darbo V. Alekna vis dėlto neturėtų atsidurti gatvėje.

Vidaus tarnybos statutas numato galimybę garsiajam sportininkui grįžti į statutines pareigas, iš kurių jis prieš metus buvo perkeltas į valstybės tarnybą.

V. Alekna žurnalistams teigė, kad greičiausiai iš darbo buvo atleistas todėl, jog naujoji valdžia svarbiuose postuose nori matyti „savus“ žmones.

V. Alekna taip pat teigė nesąs politinio pasitikėjimo pareigūnas, priešingai nei viešai aiškina ministras.

„Nežinau. Ne manęs klauskite“, - stebėjosi garsus sportininkas ministro aiškinimais. Jis tvirtino, kad su naujuoju ministru jokių konfliktų neturėjo.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojas Stasys Šedbaras stebisi, kad naujasis ministras bando politizuoti valstybės tarnybą.

„Kiekvienas ministras turi pakankamai didelę politinio pasitikėjimo komandą - viceministrus patarėjus. O kiti valstybės tarnautojai neturėtų keistis kas ketverius metus keičiantis ministrui. Valstybėje turi būti kažkoks tęstinumas, stabilumas“, - įsitikinęs S. Šedbaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.