Į Seimą besiveržiantis A. Nedzinskas pasiruošęs tapti Ukmergės gyventoju

Kad galėtų kuo greičiau grįžti į politiką, buvęs parlamentaras, o dabar bedarbis Antanas Nedzinskas yra pasirengęs net tapti Ukmergės, kurioje kovo mėnesį vyks nauji Seimo rinkimai, gyventoju.

A. Nedzinskas tikisi, kad lašiniai ir svogūnai suteiks jam jėgų rinkti parašus.<br>D. Zimblienė
A. Nedzinskas tikisi, kad lašiniai ir svogūnai suteiks jam jėgų rinkti parašus.<br>D. Zimblienė
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė („Lietuvos rytas")

Jan 8, 2013, 8:40 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:19 PM

31 metų A. Nedzinskas praėjusį savaitgalį išsinuomojo pigiausiai nakvynę siūlančios bankrutuojančios bendrovės Ukmergės sveikatingumo centro viešbučio kambarį.

Jis čia rengiasi praleisti dvi savaites – kol surinks reikiamą skaičių ukmergiškių parašų, leisiančių jam kandidatuoti į Seimą.

Kad galėtų dalyvauti kovo 3-iąją vyksiančiuose rinkimuose, iki sausio 22 dienos buvęs parlamentaras turi surinkti tūkstantį jį remiančių apygardos rinkėjų parašų.

Stiprinasi lašiniais

Bibliotekininko specialybę turintis A. Nedzinskas pažintį su Ukmerge pradėjo apsilankymu Ukmergės viešojoje bibliotekoje. Po to jis užsuko į turgavietę, kur nusipirko lašinių, dešros, duonos ir svogūnų.

„Turiu labai mažai laiko parašams surinkti, tad valgysiu tai, kas bus po ranka”, – teigė A. Nedzinskas.

Netrukus nešinas parašų rinkimo lapais A. Nedzinskas ėmė belstis į namus ir butus.

Nuotykiai – kiekvieną dieną

Ukmergiškiai netikėtą svečią pasitinka įvairiai.

Vieni už parašą prašo padainuoti, kiti – pinigų, o treti patys jam prikrauna įvairių lauktuvių: antikvarinių taurių ar lašinių.

„Kiekvieną dieną patiriu nuotykių, nes mano apsilankymas nustebina žmones.

Viena moteris net nusikeikė nepatikėdama savo akimis, kad prieš ją stovi „tas pats Antanas”, o kita puolė čiupinėti mano veido, kad įsitikintų, ar aš nesu koks apsimetėlis su kauke.

Jiems įdomu su manimi susitikti ir susipažinti, net gatvėje daugelis į mane atsisuka, atpažįsta.

Sugrįžęs į nuomojamą kambarį iš karto buvau pakviestas padainuoti Sveikatingumo centre jubiliejų švenčiantiems ukmergiškiams, o kitą dieną linksminau vietos taksistus”, – pirmadienį savo įspūdžiais dalijosi nuo bendravimo ir bemiegių naktų Ukmergėje išvargęs buvęs parlamentaras A. Nedzinskas.

Pakeičia žmonių nuomonę

Paklaustas, kodėl ukmergiškiai turėtų už jį balsuoti, pašnekovas patikina, jog turi pakankamai politinės patirties ir suvokimo. Be to, nuoširdus ir paprastas dzūkas – Ukmergė su juo tikrai neliūdės.

A. Nedzinskas žada nenukrypti nuo velionio Juliaus Veselkos, buvusio ilgamečio Seimo nario Ukmergės vienmandatinėje apygardoje, veiklos: „Puikiai žinau visuomenėje suformuotą nuomonę apie save, kad esu Seimo kvailelis.”

Tačiau aš dėl to per daug nesisieloju, žinau, kad su manimi pabendravę žmonės pakeičia nuomonę. Žadėjau ir žadėsiu tik tai, ką įmanoma įgyvendinti.

Aš, kaip ir Julius, esu labai užsispyręs, žodžio žmogus.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.