Apie pašalpas Didžiojoje Britanijoje prabilusi emigrantė yra aktorė?

Emigrantė iš Lietuvos Natalija Belova Didžiojoje Britanijoje prabilusi apie gaunamas pašalpas sukėlė tikrą sumaištį. Moteris iš Lietuvos savaitgalį dienraščiui „The Sun” gyrėsi Jungtinės Karalystės valdžios jai skiriama socialine pašalpa, kuri siekia 14,5 tūkst. svarų sterlingų (per 60 tūkst. litų) per metus. Ji džiūgavo, kad britai jai ir jos dukrai suteikia gerą gyvenimą ir tikino, kad nesiruošia dirbti kaip šuo už minimalų atlyginimą.

Viename tinklalapyje N. Belova yra užsiregistravusi kaip darbo ieškanti aktorė.
Viename tinklalapyje N. Belova yra užsiregistravusi kaip darbo ieškanti aktorė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2013, 10:36 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:26 PM

Tačiau portalas „Politics UK“ į šią istoriją pasižiūrėjo iš kitos pusės. Straipsnyje „Tikroji Natalija Belova“ rašoma, kad publikacija dienraštyje „The Sun“ yra propaganda, o jame remiamasi iš konteksto ištrauktais faktais. Portalas pateikia moters anketą, kurioje ji nurodo esanti aktorė.

Viename tiklalapyje N. Belova yra užsiregistravusi kaip darbo ieškanti aktorė. Anketoje rašoma, kad 30 metų moteris yra nusifilmavusi viename komerciniame filme ir šiuo metu ieško aktorės darbo.

Moteris anketoje rašo, kad jai 30 metų, jos ūgis 1 m 73 cm, sveria - 67 kg.

Pasirodo, kad N. Belova yra tikra poliglotė - moka japonų, anglų, rusų, lenkų ir italų kalbas. Ne mažiau stebina ir jos šokių įgūdžiai - emigrantė iš Lietuvos moka šokti salsą, baletą, breiką, disko ir Lotynų Amerikos šokius. Nepaisant to, ji jodinėja, moka nardyti, praktikuoja kovos menus.

N. Belova dienraščiui „The Sun“ savaitgalį teigė, kad ji iš britų valdžios jau išmelžė 50 tūkst. svarų sterlingų (200 tūkst. litų). Moteris pasakojo, kad už gautus pinigus ji perka dizainerių drabužius, vaikšto į naktinius klubus, turi įsirengusi naują butą ir neatsisako egzotiškų kelionių.

Moters pasakojimas netruko sulaukti atgarsių. „Nemalonu. Esu įsitikinusi, kad ne tik man, bet ir visiems Anglijoje gyvenantiems lietuviams”, – „Lietuvos rytui” ištarė Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės pirmininkė rašytoja Zita Čepaitė, perskaičiusi itin didelį susidomėjimą sukėlusį straipsnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.