VTEK: A. Zaremba negalėjo būti skiriamas energetikos viceministru (papildyta)

Energetikos ministerija VTEK pozicijos kol kas nekomentuoja.

A. Zaremba viceministru buvo paskirtas nepraėjus vieneriems metams po to, kai praėjusių metų kovą etikos sargai pripažino, jog jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
A. Zaremba viceministru buvo paskirtas nepraėjus vieneriems metams po to, kai praėjusių metų kovą etikos sargai pripažino, jog jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 22, 2013, 6:54 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:33 AM

Savo nuomonę dėl A. Zarembos VTEK antradienį pareiškė atsakydama į grupės Seimo narių paklausimą, BNS patvirtino VTEK narė Dalia Paulauskaitė.

„(Komisija - BNS) nusprendė kreiptis į energetikos ministrą, kadangi mūsų to prašo, ir atkreipti energetikos ministro dėmesį į šitą problemą, kad A. Zarembos priėmimas į valstybinę tarnybą šiuo atveju nesuderinamas su įstatymo reikalavimais“, - BNS sakė D. Paulauskaitė.

Anot jos, jei nustatytas pažeidimas nebus pašalintas, komisija turi teisę kreiptis į teismą.

A. Zaremba viceministru buvo paskirtas nepraėjus vieneriems metams po to, kai praėjusių metų kovą etikos sargai pripažino, jog jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus, nenusišalindamas nuo tuometinės jo darbovietės „Vilniaus energija“ klausimų, spręstų Vilniaus savivaldybėje.

Seimo parlamentinė grupė „Už Lietuvą be korupcijos“, vadovaujama konservatoriaus Arvydo Anušausko, kartu su kitais parlamentarais praėjusią savaitę kreipėsi į VTEK dėl A.Zarembos norėdami išsiaiškinti, ar energetikos viceministro paskyrimas į šias pareigas neprieštarauja Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymui. Jie nurodė, jog Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatyme numatyta, kad asmenys, pažeidę įstatymo reikalavimus, negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas vienus metus.

„Pagal šitą punktą iš tikrųjų taip ir išeina, kad ponas A. Zaremba lyg ir neturėtų būti nei skatinamas, nei renkamas, nei priimamas į aukštesnes pareigas“, - BNS sakė VTEK narė.

Pasak jos, komisija išaiškino, jog viceministro pareigos yra aukštesnės už Vilniaus miesto savivaldybės nario pareigas atsižvelgiant į tai, kad Energetikos ministerija, skirtingai nei savivaldybė, formuoja ir įgyvendina politiką visos valstybės mastu, be to, vadovauja trijų pakopų pavaldžių subjektų sistemai, o A. Zaremba užima aukščiausio A lygio ir aukščiausios kategorijos pareigas, turi plačius įgaliojimus ir gauna triskart vidutinį mėnesio užmokestį viršijantį atlyginimą.

Energetikos ministerija VTEK pozicijos kol kas nekomentuoja.

„Kol negavome oficialios informacijos iš VTEK, nuo komentarų susilaikome“, - BNS antradienį sakė energetikos ministro patarėja Daiva Rimašauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.