Darbo partija stiprins pajėgas didžiuosiuose miestuose

Prokuratūra tyrimą žada baigti kitą savaitę.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 27, 2013, 6:36 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:19 AM

„Nekeliame Zarasų-Visagino apygardoje kito asmens. R.Podolskis kelia save pats“, - po partijos tarybos posėdžio BNS sakė partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys.

Jo teigimu, „darbiečiams“ kelia nerimą, kad teisinės procedūros dėl R. Podolskio nėra pasibaigusios.

„Mus neramina, kad procesas nėra pasibaigęs. Jeigu nėra kaltės įrodymų, tai žmogus turėtų būti išteisintas arba jo byla turėtų būti nutraukta. Dabar ji nesibaigė niekuo“, - kalbėjo V. Gapšys.

Lapkričio pradžioje R. Podolskiui prokuratūra pateikė įtarimus dėl rinkėjų papirkimo organizavimo. Vyriausioji rinkimų komisija yra panaikinusi pirmojo Seimo rinkimų turo rezultatus Zarasų-Visagino apygardoje, kurioje kandidatavo R. Podolskis. Jį VRK pripažino šiurkščiai pažeidus įstatymą dėl rinkėjų papirkinėjimo.

Prokuratūra tyrimą žada baigti kitą savaitę.

Kėdainiuose vykusiame tarybos posėdyje Darbo partija taip pat nusprendė Ukmergėje kelti Rolando Janicko kandidatūrą, Biržų-Kupiškio apygardoje kandidatu keliamas čia spalį kandidatavęs Ritas Vaiginas.

Darbo partija Seimo rinkimuose gavo 29 mandatus ir turi trečią pagal dydį frakciją Seime. Po rinkimų kartu su Lietuvos socialdemokratų partija, „Tvarkos ir teisingumo“ partija bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija „darbiečiai“ sudarė valdančiąją koaliciją.

Pasak V. Gapšio, partijos tarybos posėdyje šeštadienį pabrėžta, jog „darbiečiai“ turi stiprinti savo pozicijas didžiuosiuose miestuose.

„Įvertinome pasiektus rezultatus, ten kur pasirodėme gerai - tai mažesni miestai, rajonai. Matome, kad reikia sustiprinti pajėgas darbui didžiuosiuose miestuose“, - BNS sakė V. Gapšys.

Po Seimo rinkimų „darbiečių“ atstovas Vydas Gedvilas išrinktas Seimo pirmininku, jų deleguoti ministrai vadovauja keturioms ministerijoms - Kultūros (Šarūnas Birutis), Žemės ūkio (Vigilijus Jukna), Švietimo ir mokslo (Dainius Pavalkis) bei Socialinės apsaugos ir darbo (Algimanta Pabedinskienė).

Seimo pirmasis vicepirmininkas V. Gapšys kartu su partijos lyderiu Viktoru Uspaskichu ir parlamentare Vitalija Vonžutaite šiuo metu yra teisiami dėl apgaulingos partijos buhalterinės apskaitos tvarkymo 2004-2006 metais. Sukčiavimu kaltinami partijos vadovai savo kaltę kategoriškai neigia ir tikina, jog byla yra politinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.