A. Butkevičius: „Dėl A. Zarembos turi spręsti J. Neverovičius“

Ar energetikos viceministras

Etikos sargai praėjusią savaitę paskelbė, kad A. Zaremba negalėjo būti skiriamas į energetikos viceministras pareigas.<br>V. Balkūno nuotr. iš archyvo
Etikos sargai praėjusią savaitę paskelbė, kad A. Zaremba negalėjo būti skiriamas į energetikos viceministras pareigas.<br>V. Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-01-28 14:18, atnaujinta 2018-03-13 03:04

„Aš manau, kad grįš ministras (Jaroslavas Neverovičius - BNS) ir spręs, nes tai yra jo kompetencija. Aš manau, kad užsitęsė šito klausimo sprendimas dėl to, kad buvo kalbamasi teisininkų lygiu“, - po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį žurnalistams sakė Algirdas Butkevičius.

Jis teigė, kad teisininkų išvadų jis kol kas nesulaukė. Paklaustas, ką pats mano šiuo klausimu, A.Butkevičius pakartojo, kad sprendimą turi priimti energetikos ministras.

„Tai spręs ministras ir jam duotas pavedimas“, - teigė premjeras.

Energetikos ministro atstovė Daiva Rimašauskaitė BNS sakė, kad savo išvadas ministras pateiks po 20 dienų nuo VTEK sprendimo, kaip jis ir numato.

Etikos sargai praėjusią savaitę paskelbė, kad A. Zaremba negalėjo būti skiriamas į šias pareigas. Pasak VTEK, nepraėjo vieneri metai po to, kai praėjusių metų kovą Vilniaus savivaldybės tarnybinės etikos komisija pripažino, jog jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Buvęs Vilniaus tarybos narys „darbietis“ A. Zaremba, kuris anksčiau dirbo šilumos tiekimo bendrovėje „Vilniaus energija“, dalyvavo 2011 metų birželio 13 dienos Vilniaus miesto tarybos posėdyje, jai svarstant dėl sutikimo perleisti bendrovės akcijas, tačiau nebalsavo.

Dėl to A. Zaremba sulaukė nepalankaus Vilniaus savivaldybės Etikos komisijos sprendimo dėl viešųjų ir privačių interesų supainiojimo. Jeigu A. Zaremba būtų nusišalinęs nuo balsavimo, Vilniaus taryboje būtų nebelikę kvorumo. Tokiu atveju sprendimo dėl „Vilniaus energijos“ akcijų priėmimas būtų tapęs neįmanomu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?