Policiją nuo korupcijos pagundų išgelbės moterys?

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje vienas po kito nuvilnija skandalai, kai su kyšiais sučiumpami šalies keliuose patruliuojantys policijos pareigūnai. Korumpuoti „angelai sargai“ žmonėms reketuoti naudoja net savo nuosavus alkoholio matuoklius, perdirbtus taip, kad šie nuolat rodytų girtumą, taip pat įsigyja nuosavus greičio matuoklius.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jan 28, 2013, 6:25 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 2:37 AM

Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius lrytas.lt žurnalistui minėjo, kad vienas iš būdų, kaip pažaboti korupcijos apraiškas kelių policijoje – didinti moterų skaičių. Tai numatyta korupcijos prevencijos plane.

„Tai nėra naujovė, esama šalių, kurios tai yra išbandžiusios ir pasiekusios gerų rezultatų. Moterys iš esmės yra nepakančios korupcijai, jos nepatinka aplinkui vykstantys korupciniai procesai, be to, mažiau linkusios į korupcinį veikimą. Jau nekalbant apie tai, kad moterys etiškiau elgiasi, nėra linkusios į jėgos panaudojimą ar šiurkštumą“, - sakė D. Malaškevičius.

Su korupcijos apraiškomis policijoje kovojančios Imuniteto valdybos viršininkas minėjo, kad moterys kur kas atsakingiau žiūri į savo darbą, vertina užimamas pareigas.

„Skirtingai nei vyrai – šeimos maitintojai, iš kurių reikalaujama namo parnešti pinigų, vaikų turinčios moterys suvokia didesnius įsipareigojimus, jos nėra linkusios rizikuoti ir susigundyti vienkartiniais pasiūlymais paimti kyšį“, - svarstė D. Malaškevičius.

Siekiant išgyvendinti policijos sistemoje suvešėjusią korupciją siekiama iš esmės reformuoti Kelių policijos sistemą, ją pertvarkant taip, kad pusę pareigūnų sudarytų moterys.

„Bandome padaryti taip, kad moterų skaičius sudarytų 50 proc. ir kad kelių ekipaže būtų moteris ir vyras“, - lrytas.lt žurnalistui sakė Imuniteto valdybos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.