L. Linkevičius Briuselyje pristatė Lietuvos prioritetus pirmininkaujant ES Tarybai

Briuselyje su Europos Komisijos vicepirmininku Marošu Ševčovičiumi ir plėtros bei kaimynystės politikos komisaru Štefanu Fiule susitikęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius apibrėžė prioritetines veiklos sritis Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai metu. L. Linkevičius akcentavo finansų stabilumo, ilgalaikio ūkio augimo bei darbo vietų kūrimo ir atvirumo kaimynams klausimus.

Ministras L. Linkevičius išskyrė aktualius Lietuvai klausimus.<br>T. Bauras
Ministras L. Linkevičius išskyrė aktualius Lietuvai klausimus.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 29, 2013, 3:44 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 12:50 AM

„Norint visiškai atkurti pasitikėjimą ES ekonomika būtinas finansų stabilumas, tad pirmininkaudama ES Tarybai Lietuva sieks pažangos dėl ekonominės ir pinigų sąjungos, bankų sąjungos ir Stabilumo bei augimo pakto“, - susitikime su M. Ševčovičiumi sakė L. Linkevičius.

Ministras L. Linkevičius išskyrė aktualius Lietuvai klausimus.

„Tarp iniciatyvų, skatinančių ekonomikos augimą, yra ir tokie Lietuvai svarbūs siekiai kaip energijos vidaus rinkos sukūrimas, energetikos ir transporto infrastruktūros finansavimas ir veiksmingas Baltijos jūros regiono strategijos vykdymas“, - teigė L. Linkevičius.

Su Š. Fiule aptardamas Vilniuje lapkričio 28-29 d. rengiamą Rytų partnerystės viršūnių susitikimą L. Linkevičius pabrėžė, kad siekiant sėkmės būtinas glaudus pirmininkaujančios šalies bendradarbiavimas su Europos Komisija ir Europos išorės veiksmų tarnyba.

„Norime stiprinti bendradarbiavimą konkrečiuose politikos sektoriuose su Rytų partnerystės valstybių ministrais, taip pat plėtoti daugiašalį Rytų partnerystės šalių bendradarbiavimą. Rytų partnerystė turėtų virsti konkrečiais projektais ir veikla šalyse partnerėse“, - sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Kaip informuoja Užsienio reikalų ministerija, L. Linkevičius taip pat susitiko su Europos Vadovų Tarybos pirmininko, Europos Komisijos pirmininko, Europos Parlamento pirmininko ir ES vyriausiosios įgaliotinės užsienio reikalams ir saugumo politikai patarėjais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.