Geresnio pažymio užsigeidęs Pasvalio mokinys darė tvarką elektroniniame dienyne

Gabus aštuntokas surado būdą, kaip pagerinti pažymius ne tik sau, bet ir draugams. Jo paslaptį išgirdusi vyresnė moksleivė keršydama sumažino pažymius savo bendraklasėms. Mokytojai už tai jaunojo „išradėjo“ nepaglostė.

Kompiuterininkams teko nemažai pavargti, kad rastų elektroninės sistemos įsibrovėlį.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Kompiuterininkams teko nemažai pavargti, kad rastų elektroninės sistemos įsibrovėlį.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Vita Savickienė (panskliautas.lt)

2013-02-01 12:00, atnaujinta 2018-03-12 19:34

Įveikė apsaugos kodą

Baigiantis mokymosi pusmečiui Pasvalio Svalios vidurinėje mokykloje fizikos bei chemijos dalykų mokytoja tėvams, kurių atžaloms grėsė neigiami įvertinimai, išsiuntė pranešimus, kad vaikai pasistengtų.

Tačiau kitą dieną, atsidariusi elektroninio dienyno puslapį, pedagogė pamatė, kad 8 klasės mokinių pažymiai visai ne tokie, kokius ji pati parašė – jie „perlipę“ į teigiamą pusę.

Mokytoja apie tokį akibrokštą pranešė mokyklos vadovybei.

Kiti darbuotojai pastebėjo, kad ir kitose klasėse buvo keisti mokinių įvertinimai.

Kompiuterininkams teko nemažai pavargti, kad rastų elektroninės sistemos įsibrovėlį. Po tris dienas trukusio tyrimo paaiškėjo, kad mokytojos prisijungimo prie internetinės sistemos apsaugos kodą „nulaužė“ gerai besimokantis trylikametis.

Kerštavo dviem klasės draugėms

Iš fizikos kontrolinio darbo septintuką gavęs paauglys sumanė savo įvertinimą padidinti vienu balu. Mokinys į savo išmanųjį mobilųjį telefoną iš interneto parsisiuntė specialią programą, kuri ir padėjo įveikti fizikės slaptažodį.

Vėliau šią paslaptį berniukas pasakė savo klasės draugui. Tada paaugliai savo bendraklasiams pažymius pakėlė vienu balu.

Kitas mokinys slaptažodį išdavė ir savo dešimtokei seseriai. Mergina, kerštaudama jai nepatinkančioms dviem klasės draugėms, jų įvertinimus nurėžė keliais balais.

Tėvams ne viską pasakė

Įsilaužėlio tėvas „Panevėžio rytui“ sakė, kad prieš atskleidžiant nusikaltimą jo sūnus motinai pasisakė, jog kažin kas pakeitė jo kontrolinio įvertinimą – esą mokykloje jis girdėjo, jog buvo įsilaužta į elektroninio dienyno sistemą.

„Vaikui paaiškinome, kad apie pakeistą pažymį jis privalo pasakyti mokytojai. Nes įsilaužėlis vis tiek bus sučiuptas ir tiesa paaiškės. Sakėme, kad jei žino vienas žmogus - tai paslaptis, o jei keli - tai gandai po mokyklą greitai pasklis.

Tik vėliau sužinojome, kad tas įsibrovėlis ir yra mūsų sūnus. Su žmona važiavome į mokyklą, atsiprašėme ne tik mokytojos, bet ir mokyklos direktorės“, – sakė trylikamečio tėvas.

Direktorė tvirtino, kad prasikaltusio mokinio elgesys buvo svarstytas ne viename pedagogų susirinkime. Į mokyklą buvo atvykę net policijos pareigūnai.

Berniukas gerai mokosi, tad jam tai turėtų būti gera pamoka ateičiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją