Įtarimų debesys - ir virš Seimo kanclerio

Sostinės prokurorai, aiškindamiesi beveik pusės milijono litų dingimo iš Seimo kasos aplinkybes, pareiškė įtarimus Seimo kancleriui Jonui Mileriui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 1, 2013, 11:58 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:42 PM

Prokurorai domisi, kada pradėjo dingti pinigai iš Seimo kasos. J. Mileriui įtarimai pareikšti dėl 2008 m. vasarą vykdytos veiklos. Tikrinama, ar tuo metu išleidžiant atostogų buvusią Seimo kasininkę Reginą Petkelienę buvo teisingai suskaičiuotas kasos turinys.

Pagal procedūras, keičiantis kasininkėms kasoje esantys pinigai turi būti suskaičiuojami. Tuo metu J. Milerius buvo tai atlikusios keturių valdininkų komisijos narys. 2008 liepą jis dar nebuvo paskirtas Seimo kancleriu ir vadovavo Informacinių technologijų departamentui.

„Man „pasisekė“, kad tuo metu neatostogavau ir buvau trauktas į tą komisiją. Pinigus skaičiavome tikrai sąžiningai, jokių trūkumų nepastebėjome“, - portalui lrytas.lt sakė Seimo kanceliarijos vadovas.

Apie įtarimus J. Milerius informavo Seimo vadovus ir teigia, jog jam leista dirbti toliau.

Seimo kancleris sako, kad šiuo metu vykdomas tyrimas greičiausiai susijęs su buvusios Seimo kasininkės R. Petkelienės veikla. Ši moteris Seimo kasoje pasigedus pinigų iš darbo buvo atleista maždaug po metų – 2009 m. birželį.

R. Petkelienei ir jos draugei Onai Goluskaitei teismas už 441 tūkst. litų iššvaistymą praėjusiais metais skyrė dviejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Beveik pusės milijono litų grynųjų pinigų kasoje buvo pasigesta 2009-ųjų birželį. Seimo kanceliarijai J. Milerius vadovauja nuo 2009 m. rudens.

Vykdant ikiteisminį tyrimą dėl galimo aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo Seimo kanceliarijoje įtarimai pareikšti 11 darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.