M. Balčiūno kova teismuose įsibėgėja

Mindaugas Balčiūnas mina teismų slenksčius. Penktadienį jis su advokatais - Gintaru Černiausku ir Vidmantu Martyšiumi - atvyko į Panevėžio apygardos teismą, kuris sprendžia, ar patenkinti M. Balčiūno prašymą panaikinti Panevėžio apylinkės teismo sprendimą nušalinti jį trims mėnesiams nuo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus pareigų.

M. Balčiūnas siekia, kad būtų panaikintos jam skirtos kardomosios priemonės.<br>R. Stundžienė
M. Balčiūnas siekia, kad būtų panaikintos jam skirtos kardomosios priemonės.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Feb 1, 2013, 9:11 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 8:01 PM

Teismas savo sprendimą skelbs pirmadienį.

Kadangi M. Balčiūnas su savo advokatais 14 val. vėl turės atvykti į Panevėžio apygardos teismą, kur bus nagrinėjamas jo skundas dėl namų arešto skyrimo, žadėjo laisvu laiku pasidairyti po Panevėžį, pasivaikščioti po Senvagę.

Žurnalistų paklaustas, ar neketina užsukti į šalia Senvagės stovintį viešbutį „Romantic", M. Balčiūnas atsakė neigiamai. Jis teigė bijantis, kad  tai jam nepakenktų. „Nors pyragėliai ten puikūs, visuomet jų valgydavau, kai ten lankydavausi", – sakė M. Balčiūnas.

M. Balčiūnas penktadienį dar kartą patikino, kad yra ne kaltas ir pasiruošęs teisme apginti savo poziciją. Anot jo, pagrindinis tikslas buvo surengti aukščiausio lygio 2011 metų Europos krepšinio čempionatą.

M. Balčiūnui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei kyšininkavimo. M. Balčiūnas areštinėje praleido 10 parų.

Sausio 7 dieną buvo sulaikyti, o po dviejų dienų suimti dar du įtariamieji – Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas ir „Romantic“ viešbučio savininkė Dalia Kuklierienė.

Jie, M. Balčiūnas, Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius ir dar 5 asmenys, kurių pavardės neatskleidžiamos, įtariami dalyvavę aferoje, kai iš Panevėžio miesto biudžeto 2010 metais Lietuvos krepšinio federacijai miestui populiarinti ir Europos vyrų krepšinio čempionatui 2011 metais rengti skirti 2,5 milijono litų vėliau buvo panaudoti privataus „Romantic“ viešbučio rekonstrukcijai, t. y. jo išplėtimui, kad tilptų daugiau čempionato dalyvių ir svečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.