Premjeras A. F. Rasmussenui: „Naujoji Vyriausybė nekeičia užsienio politikos krypties“

Premjeras Algirdas Butkevičius patikino NATO generalinį sekretorių Andersą Foghą Rasmusseną, jog naujoji Lietuvos Vyriausybė nesiruošia keisti užsienio politikos krypties.

Ministras Pirmininkas su NATO Generaliniu Sekretoriumi sutarė, jog darbai Afganistane bus tęsiami ir 2014 metais.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Ministras Pirmininkas su NATO Generaliniu Sekretoriumi sutarė, jog darbai Afganistane bus tęsiami ir 2014 metais.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 1, 2013, 3:56 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:05 PM

"Aš informavau jį, kad ši naujoji Vyriausybė nekeičia politinės krypties užsienio klausimais, taip pat kad mes pasisakome už euroatlantinę partnerystę", - penktadienį po susitikimo kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Jis teigė su A. F. Rasmussenu kalbėjęs apie įsipareigojimus NATO ir Aljanso biudžeto finansavimą.

"Mūsų prioritetas šiais metais - perduoti saugumo kontrolę Afganistano nacionalinio saugumo pajėgoms", - sakė A. Butkevičius.

A. Butkevičius ir A. F. Rasmussenas taip pat sutarė, jog darbai Afganistane bus tęsiami ir 2014 m., tačiau bus susitelkta į mokymus ir konsultacijas. Pokalbio metu pabrėžta, jog Lietuva pasirengusi dalyvauti NATO grįžtamojo tranzito iš Afganistano projektuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.