Tulpinių nužudytam G. Kiesui - Mažeikių garbės piliečio vardas

Beveik prieš trylika metų

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 3, 2013, 5:49 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:36 PM

Tokį siūlymą Mažeikių rajono savivaldybės taryba planuoja svarstyti kitą savaitę.

G. Kiesui suteikti garbingą titulą po mirties norima „už asmeninį indėlį vystant ir plėtojant Mažeikių rajono savivaldybės ūkį, švietimą, kultūrą ir sportą“.

Tuometinis „Mažeikių naftos“ vadovas, jo sūnus Valdas ir vairuotojas Alfonsas Galminas nužudyti 2000-ųjų liepą. Vienos žiauriausių Lietuvoje Tulpinių gaujos nariai liepos 6-osios vakarą Ukmergės rajone, šalia automagistralės Vilnius-Panevėžys, surengė pasalą iš sostinės vykusiems sūnui ir tėvui Kiesams. Tądien G. Kiesus su savo vairuotoju A. Galminu vyko iš Vilniaus oro uosto, kur pasiėmė iš studijų užsienyje grįžusį sūnų.

Mažeikiškių automobilį „Mercedes-Benz ML 320“ Tulpiniai sustabdė apsimetę policijos pareigūnais. Grasindami automatu ir pistoletais, užpuolikai išlaipino Kiesus ir A. Galminą iš automobilio, jų rankas surakino antrankiais. Vėliau vyrai nugabenti į iš anksto paruoštą sodybą Panevėžio rajone, Čiūrų kaime. Iš G. Kiesaus buvo paimti jo turėti grynieji pinigai bei banko kortelės. Jų mokėjimų kodai išgauti grasinimais. Visi trys vyrai buvo nužudyti. Jų kūnai aptikti tik 2001-ųjų lapkritį.

Mažeikių rajono savivaldybės taryba taip pat garbės piliečių vardus planuoja suteikti Zenonui Degučiui už atsidavimą ir prasmingus darbus Mažeikių krašto žmonėms bei Justinui Jonušui už ilgametę pagalbą organizuojant ir garsinant Žemaičių dūdų šventę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.