Ministerijos pučiasi – viceministrų daugėja toliau

Vyriausybė linkusi leisti dar labiau didinti vadovų skaičių ministerijose. Šiandien ministrų kabineto pasitarime pritarta siūlymui didinti maksimalų viceministrų skaičių Švietimo ir mokslo, Susisiekimo, Teisingumo, Žemės ūkio ir Finansų ministerijose.

Opozicija sako, kad didindama viceministrų skaičių naujoji valdžia per daug išlaidauja.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Opozicija sako, kad didindama viceministrų skaičių naujoji valdžia per daug išlaidauja.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 4, 2013, 12:40 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:40 PM

Anksčiau didinti maksimalų viceministrų skaičių iki keturių buvo planuota tik Švietimo ir mokslo ministerijoje.

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad padidinus vadovų skaičių valstybės išlaidos nepadidės, nes viceministrai bus paskirti vietoje vyriausiųjų ministerijos patarėjų. Šiuos etatus esą ketinama naikinti. Ministerijų patarėjais dirba karjeros valstybės tarnautojai, o viceministrais skiriami politikai.

Beje, šiandien ryte žurnalistams vardydamas, kuriose ministerijose bus didinamas vadovų skaičius, premjeras galėjo atsiminti tik tris iš keturių.

Anksčiau premjeras A. Butkevičius aiškino, kad viceministrų pareigybių skaičius didinamas dėl artėjančio pirmininkavimo ES. Tiesa, kitų metų pradžioje, kai pirmininkavimas baigsis, šie viceministrai greičiausiai nebus atleisti.

„Ministerijos viduje bus atsisakyta kai kurių pareigybių, viceministrai dirbs gal ir ne pusmetį, aš manau, kad yra ambicingi planai dėl to, kad ankstesnė Vyriausybė samdė konsultantus ir jiems mokėjo milijonus, o mūsų kryptis yra, kad būtų kompetetingi žmonės ir jie gaudami atlyginimą priimtų sprendimus“, - aiškino premjeras.

Opozicija sako, kad didindama viceministrų skaičių naujoji valdžia per daug išlaidauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.